Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Bon dieu  Vodoo - ' Ο Καλός θεός ' του Βουντού.

Εδώ και αιώνες κυριολεκτικά μας έχουν μπουκώσει δωδεκάθεο , φιλοσοφία και θρησκεία αχταρμάς για να ταιριάζει με το κοινωνικό σύστημα και φυσικά τις αρχές του Χριστιανισμού έτσι όπως εκφράστηκαν αυτές μέσω του Αριστοτέλη που ως γνωστό ήταν επιφανής Λυκάωνας και δίδασκε στο Λύκειο που ήταν το ιερό του Λυκείου Απόλλωνα , ήταν δηλαδή μισθωμένος διδάσκαλος του ναού.

Φως εναντίον σκότους , θα το δούμε στην θρησκεία του  μανιχαϊσμού και στην Ιουδαϊκή θρησκεία και στον Χριστιανισμό.

Πολιτικοί , φιλόσοφοι , Δραματουργοί επιφανής που τόλμησαν να εναντιωθούν στην επιβεβλημένη αυτή σχιζοφρένεια , εξορίστηκαν , δηλητηριάστηκαν , θανατώθηκαν ( δολοφονήθηκαν ).

Τα κείμενα τους " χάθηκαν " ως δια μαγείας και αν κατά διαστήματα έτυχε να βρεθούν κάποια  σε βιβλιοθήκες , αυτές κάηκαν ανεξήγητα !

Έτσι γράφτηκε η ιστορία , και δομήθηκε η πίστη στον " καλό θεούλη " .....Αλλά ποιον καλό θεούλη ?  ....Τον Νορβηγό ( Υπερβορείο) Απόλλωνα ή τον άλλο απο τα Τρίκαλα ?
Τον Μελικέρτη - Ηρακλή ή τον Λύκειο , που και αυτός,  είναι Απόλλωνας ή ο σαρκοφάγος Λυκάων που έφαγε ανθρώπινο κρέας μπροστά στον Δία ? ( εξού και στα λατινικά οι Χαναανίτες γράφονταν με C μετατρέποντας το Χανααν σε Carnaan που θα πεί " οι σαρκοφάγοι ").

Μας έχουν μπουκώσει δωδεκάθεο προσπαθώντας να αποσοβήσουν ότι προϋπήρχε , και συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και τώρα που οι δώδεκα έδωσαν την θέση τους στον Χριστιανισμό  ,και ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει.

Ο   Bon dieu δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει , ιστορικά και θρησκειολογικό και ας λατρεύεται μακριά απο την χώρα του.

Σύμφωνα με αρχαίες πηγές , τόσο πέριξ του Παρθενώνα , όσο και κάτω απο τον βράχο περίπου προς τα Αναφιώτικα υπήρχαν οι τάφοι γνωστών ηρώων όπως π.χ του Αιγέα  ( μπαζωμένος πιά)  κοντά στον Παρθενώνα.

Και κάτω απο το Ρολόι του Κυρίστου , υπάρχουν σήραγγες τεχνητές και φυσικά σπήλαια ανοιγμένα απο το νερό που τρέχει υπόγεια στις οποίες θάβονταν νεκροί εδώ και χιλιάδες χρόνια , το μαυσωλείο των Κεκροπιδών δε είναι πασίγνωστο οτι είναι εκεί .....και όμως κανένας σκελετός ποτέ δεν βγήκε απο εκεί....
.

Τι λέει η Wikipedia : Ο Κέκροπας, γιος της Μητέρας Γης και του Ουρανού και μυθικός ιδρυτής της πρώτης πόλης των Αθηνών στην Ακρόπολη (που ονομαζόταν Κεκροπία εκείνο τον καιρό), είναι ο πρώτος αττικός ήρωας και χθόνια θεότητα, παρουσιαζόμενος συνήθως ως διφυής, από τη μέση και πάνω άνθρωπος και από τη μέση και κάτω δράκος. Θεωρείται γενάρχης των Αθηναίων (Κεκροπίδες), ενώ πιστεύεται ότι ο τάφος του βρισκόταν στο βορειοδυτικό τμήμα της στοάς των Καρυάτιδων στο Ερέχθειο (Κεκρόπιο). Λατρευόταν κυρίως στην Ακρόπολη υπό τη μορφή φιδιού, έχοντας το δικό του ιερέα.


Σμσ...Ουσιαστικά το ίδιο ακριβώς που βλέπουμε σήμερα στο βουντού λάμβανε χώρα σε υπόγειο χώρο στο Ερέχθειο , όπου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρισκόταν και ο Οικουρος Όφις , και απο πίσω εκεί ό οφιόμορφος Μειλίχιος Δίας , ενας τεραστιος βοας στον οποιο έριχναν μελόπιτες.

Τελικά ποιοί προηγήθηκαν του Αδάμ ?
Το φίδι ή οι Οφιοειδής ?
Φυσικά το δεύτερο.

Απλή διαπίστωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου