Κυριακή, 1 Απριλίου 2018


★ ΛΗΤΩ η HELL ★

Η αρχαία μυθολογία είναι υπέροχη όταν μέσω των ίδιων των θεών γίνεται ιστορία που διαδραματίστηκε σε χρόνους που δεν φτάνει το μυαλό μεν αλλά οι τόποι υπάρχουν όπως και οι μύθοι που σε οδηγούν σε αυτούς.

Ο μύθος της Λητούς είναι ο πιο συγκλονιστικός καθώς αποκαλύπτει πολλές άγνωστες πτυχές μιας ιστορίας που αν και αρχαιοελληνική μυθολογία διαδραματίζεται στην χώρα των Υπερβορείων .

Τι κοινό έχουν οι Λυκάωνες , η Ερμιόνη και ο Τρωικός πόλεμος , με την Άρια φυλή , την αδελφότητα της Θούλης και τα Hellhound's ?

Αγαπητέ αναγνώστη όλα έχουν κοινή ρίζα - κοινό πυρήνα και αφετηρία , μέχρι και κοινό τόπο στον οποίο με διαφορά αιώνων συνέβησαν καθοριστικής μοίρας για την ανθρωπότητα γεγονότα.

Ας τα πάρουμε με την σειρά .

Μία παράδοση θέλει τη Λητώ να κατάγεται απο την χώρα των υπερβορείων Νορβηγία απο την οποία φεύγει και ερχόμενη στην Ελλάδα μένει έγκυος απο τον Δία και ξεκινά ό Γολγοθάς της καταδίωξης της από την Ήρα
(Ήρα στα λατινικά σημαίνει εκδίκηση ).

 Η ιστορία της γέννησης του Λύκειου Απόλλωνα ή Lucifer ξεκινά με την μάνα του να μεταμορφώνεται σε λύκαινα, για να ξεφύγει από την Ήρα, οπότε επιστρέφει στην κατοικία της στη χώρα των Υπερβορείων, για να γεννήσει.

Έτσι εξηγείται το επίθετο του θεού λυκογενής, δηλαδή γεννημένος από λύκο.
Οι λύκοι κακοποιά σύμβολα για τους βόρειους λαούς συνδέονται με τον θάνατο και την θεά του θανάτου Hell που θα δούμε στην πορεία οτι είναι η ίδια η Λητώ.

Οι Λυκάωνες εμφανίζονται στο προσκήνιο γιατί λύκοι βοήθησαν τη Λητώ, όταν, μετά τον τοκετό, εκείνη πήγε στη χώρα Τρεμιλίδα με τα δύο νεογέννητα, σταμάτησε σε μια πηγή ή λίμνη για να τα λούσει, αλλά γελαδάρηδες την εμπόδισαν.

Η θεά, με τη βοήθεια των λύκων ( τους σκότωσε ).....ή κατα το πιο μυθολογικό τους μεταμόρφωσε σε βατράχια και μετονόμασε τη χώρα προς τιμή τους σε Λυκία.

http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/mythology/lexicon/gods/apollo/page_002.html

Αδόλφος Χίτλερ ένα όνομα πολύ γνωστό , αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι Αδόλφος σημαίνει
" Ο Τυχερός Λύκος " ,  ή χρήση του ονόματος δεν είναι διόλου τυχαία αλλά είχε την ίδια σημασία που έχουν τα ιερά ονόματα Άννα και Σάρα , δηλώνει δηλαδή την καταγωγή απο " ιερατική γραμμή ".Ο Χίτλερ ουσιαστικά ερεύνησε και βρήκε τα στοιχεία μιας φυλής , ή της σχέσης τέλος πάντων των Λυκείων με τον Δία για να το πω χοντρά μέσω της Λητούς.

Σύμφωνα με τον μύθο η θεά Ήρα καταράστηκε την εγκυμονούσα Λητώ να μην βρεί τόπο υπό τον ήλιο να γεννήσει.

Ο ίδιος ο μύθος ακυρώνει την Δήλο  ως τόπο γέννησης των διδύμων , άσχετα αν υπήρξαν μετέπειτα προσαρμογές για να ταιριάζει ο μύθος με τον τόπο.

Η Λητώ γέννησε σε τόπο σκοτεινό , και κάτω απο ανήλιαγο θόλο τον οποίο της παρείχε ο ίδιος ο Ποσειδώνας  που πάλι σχετίζεται άμεσα με τον lucifer  αφού σύμφωνα με τιν μύθο με την " σκοτεινή " ή " μαύρη " γυναίκα πλειάδα την Κελαινώ απέκτησε δυο μυθικούς ήρωες που ήταν ο Λύκος & ο Νυχτίας.

Ο Λύκος έπαιξε στην αρχαιότητα το ρόλο του Μεσιά .....το τι κατάφερε ας σας το πουν οι λυκάωνες μιας και το πρόγραμμα Morphodiataxis  κρατάει μέχρι σήμερα !

Η Λητώ είναι προφανές ότι ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕ φυσικά και ούτε κατά διάνοια στην ηλιόλουστη Δήλος , για την ακρίβεια στην Κέρος .... ούτε στην Νορβηγία , αλλά ακόμα πιο ψηλά σε ένα μέρος πιο βόρεια , που αν και απόλυτα υπαρκτό η τοποθεσία του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Η Λητώ αναφέρεται στους ορφικούς ύμνους ως Κυανόπεπλη , δηλαδή οτι φορά γαλάζιο πέπλο με το οποίο οι αρχαίες έγγαμες ελληνίδες κάλυπταν τα μαλλιά και τα πρόσωπα τους , συνήθεια που πέρασε και στον ισλαμικό κόσμο.

Η ίδια η Χελ σύμφωνα με τους μύθους αναφέρεται ως γαλάζια στο χρώμα και αποστεωμένη , εικόνα που ταιριάζει απόλυτα με μια απόλυτα φυσιολογική γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε πολύ , και απο το ψύχος παρουσίασε κυάνωση .

Το όνομα της Χελ που σήμερα σημαίνει κόλαση στην αγγλική , αν και εννοιολογικά θα πεί
" Η κάμαρα των νεκρών " , ετυμολογικά ερμηνεύεται ως " Η μάγισσα " ή " Η Νεκρομάντιδα " ( δες ετυμολογία στην wikipedia):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hel_(being)

Όμως κανένας δεν σκέφτηκε,  και δεν το έψαξε το ότι το όνομα Χελ είναι η ακριβής εννοιολογική απόδοση του Λητώ απο το Λύω
 ( διάλυση και κατ' επέκταση σήψη).


Θεά των νεκρών , της σήψης και του θανάτου η Χελ τρέφεται και ταΐζει τους λύκους της με πτώματα  για αυτό και οι λύκοι θα συνδεθούν με τον θάνατο.....και εδώ μπαίνουν τα Hellhounds.

★ Η ΚΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ★
Ανέφερα πρίν οτι η Λητώ σε κάποιο βορεινό παγωμένο σπήλαιο γέννησε τα παιδιά της , ως Χελ όμως ταυτόχρονα αυτό το σπήλαιο είναι και η " Κάμαρα των νεκρών " ....!!!


Η Χελ είναι η μόνη ανθρωπόμορφη απο τα τρία αδέρφια εκ των οποίων το ένα είναι τεράστιος Δράκοντας που πιθανότατα πρέπει να είναι ο Δελφίκός Πύθωνας ή Νταμπάλα Βεντό του Βουντού για αυτό και ο Απόλλωνας του πήρε το ιερό των Δελφων και ο άλλος είναι ένας τεράστιος μαύρος λύκος (  πιθανότατα αν όχι ο ίδιος ο Κέρβερος , ο αδερφός του ο Όρθρος ?)


Σύμφωνα με τον μύθο οι θεοί ήξεραν οτι αυτά τα τρία αδέρφια έμελε να φέρουν δεινά στην γή , για αυτό και ο Ύψιστος διέταξε τους θεούς να τα κυνηγήσουν , έτσι ο ρόλος της Ήρας γίνεται πιο λογικός και ξεκάθαρος.

Η Χελ περιγράφεται ως μαύρη και άγρια μορφή που μας ξαναγυρνάει στον μύθο της γέννησης των σατανικών διδύμων Λύκου & Νυχτία απο την ένωση του Ποσειδώνα με μια " μαύρη " γυναίκα δηλαδή Κελαινώ.

Οποίος μελετήσει εντατικά και επισταμένα τους μύθους της Χελ ,θα βρεί πάμπολλες ομοιότητες με τον μύθο της Λητούς και πολλά σκοτεινά στοιχεία θα διευκρινιστούν.

Για να φτάσουμε στο σπήλαιο στο οποίο γεννήθηκε ο Λύκειος Απόλλωνας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία που μας δίνουν οι μύθοι για την " Κάμαρα των Νεκρών "  φύλακας της οποίας είναι ο πιστός φύλακας της Χελ ο σκύλος ή λύκος με το όνομα Garmr.Δεν θα επεκταθώ τώρα αλλά τονίζω οτι η ινδοευρωπαϊκή ρίζα του ονόματος Garmr καθώς και του ονόματος Κέρβερος είναι κοινή.

Ο Garmr έχει τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τον Κέρβερο φυλάει το σπήλαιο της Χελ , το Gnipahellir στο οποίο φυσικά γεννήθηκαν τα δίδυμα.

Το  Gnipahellir   συναντάται σε κάθε έρευνα για hellhound , υπάρχει και όμως είναι μυθικό ....η τοποθεσία του παραμένει άγνωστη και οποιαδήποτε έρευνα βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.... Και όμως υπάρχει και υπάρχει απόδειξη καθώς υπάρχει μία και μοναδική φωτογραφία του , δες εικόνα 3.


Ο Aage Bertelsen ζωγραφίζει μέσα στο Gnipahellir ( Gnipa cave ).......Τα συμπεράσματά δικά σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου