Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018♥ ΑΖΑΓΚ  ΘΩΘ ♥

Azathoth
Info : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Azathoth
Ελληνικά Τυφώνας γιός της Εχιδνας ( Tiamat )
Αζαθώθ το έρπον χάος της μυθολογίας Κθούλου, απο τους βασικότερους θεούς του Λαβκραφτικού Πάνθεου .
http://lovecraft.wikia.com/wiki/Azathoth

Ερευνητές σαν τον Γιώργο Μπαλάνο και ολους τους μαθητές του παρουσιάζουν μιά εμμονή με τον συγκεκριμένο δαίμονα δίνοντας του μια εωσφορική , αντιχριστιανική μορφή που αναπτύσεται μέσα απο τα κείμενα τους τα οποια κατα βάση είναι στα μασονικά πρότυπα με έντονη επιρροή από τον Αλέϊστερ Κρόουλυ  απέχοντας πολύ απο την πραγματικότητα.


Εικόνα το κτήνος Aζαγκ κατα τον Κρόουλυ


Γνωρίζοντας την στενή τους σχέση με τους Λυκάονες δεν παραξενέυομαι που στα βιβλία που κυκλοφόρησαν απο λυκαονικες εκδόσεις Μεταεκδοτικη κλπ που υποτίθεται οτι αναλύουν την λαβκραφτική μυθολογία , ουσιαστικά μόνο αυτό δεν κάνουν αφού καλυμμένα προπαγανδίζουν τον λυκαονισμό και μασονικές ιδέες.

O Azathoth στην πραγματικότητα είναι απο τις πιο σημαντικές οντότητες της κολάσεως , ή παρουσία του όμως είναι συνώνυμο του πυρηνικού ολέθρου ένας απο τους αρχαίους επτά της κολάσεως είναι γνωστότερος με το όνομα Asag ή Azàng το τέρας του χάους .

Ήταν ένα από τα επτά δαιμόνια (ή «ο απόγονος της κόλασης») της Βαβυλωνίακής θεολογίας που μπορούσε να κατευναστεί με την θυσία ενός αρνιού σε βωμούς των αρχαίων αυτών δυνάμεων του κάτω κόσμου.

Στον Λάβκραφτ βλέπουμε βαθιά γνώση αστρονομίας ή αστροφυσικής καλυμμένης με ονόματα μύθικών τεράτων το κτήνος ΑΖΑΓΚ , η προσωποποίηση του πυρηνικού ολέθρου , ο λύκος Φάφνιρ των βόρειων λαών χάρη στην αιχμαλωσία του οποίου συντελέστηκε η δημιουργία στα κείμενα του Χ.Φ. Λάβκραφτ αλλάζει ρόλο και αποκτά ιδιότητες που δεν τις εχει αυτός αλλά ο έτερος εκ των τριών αθανάτων αδερφών του.


Πυριφλεγέθων είναι το όνομα που ταιριάζει σε αυτήν την δύναμη  , μορφή που είδαμε στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών ( την ταινια ) με τον  τερατώδη  πυρηνο  γίγαντα στις κατακόμβες!


Πραγματικά  μορφή του Αζάγκ είναι μια ζωντανή φλογισμένη ύπαρξη αποτελούμενη απο αλυσιδωτές πυρηνικές αντιδράσεις.

Από πού κρατάει η σκούφια του " Τέρατος του χάους " του γνωστού από τα βιβλικά κείμενα και ως " Βδέλυγμα της ερημώσεως ; "

Στην μυθολογία των Σουμερίων και την Ακκαδική μυθολογία (Βαβυλωνίων και Ασσυρίων) υπήρχαν οι Gallus (που ονομάζονται επίσης δαίμονες gallu ή gallas [Akkadian: gallû ) ήταν μεγάλοι σε μέγεθος και ισχύ αρχαίοι δαίμονες / κυρίαρχοι διάβολοι του κάτω κόσμου.

Η κυρίαρχη εκδοχή της μορφής τους είναι άνθρωποι \ τάυροι με φοβερά δόντια , όντα που έζησαν στην γήινη στην αρχή της δημιουργίας , στην εποχή του Ουρανού ( θεός Ανού)


Η θεά Ινάννα στο ταξίδι της στον κάτω κόσμο εκδιώχθηκε από δαίμονες gallu αν και ηταν συνοδευόμενη απο τους Galatura και Kuryara.

Ο Αsag ή Αζάγκ ( Θωθ) υπήρξε ιδιαίτερα έντονα καταστροφικός δαίμονας gallu οι κοσμικές του δυνάμεις κυριολεκτικά έκαναν τους ωκεανούς του πλανήτη Άρη να βράσουν και η γη κατακάηκε και διαλύθηκε μετά από σύγκρουση με άλλο ουράνιο σώμα !


Η σημερινή γή είναι ότι απέμεινε από την παλιά πολύ μεγαλήτερη σε μέγεθος γή , ένα μικρό κομμάτι δηλαδή ενωμένο ακόμα με το ξένο σώμα με το οποίο αφού χτυπήθηκαν ενώθηκαν!


Ονομαζόταν υποτιμητικά ως το τέρας Asag, το οποίο σκοτώθηκε από τον Νινούρτα  γνωστό ως θεό Κρόνο στην Ελλάδα  ο οποίος χρησιμοποίησε το μαγεμένο σκήπτρο Sharur.


Αναφορές για αυτόν έχουμε στο σουμεριακό ποίημα Lugal-e
στο οποίο αναφέρεται ότι ή παρουσία του Αζάγκ δίπλα σε ενα ποταμό αρκούσε για να το κάνει να βράσει με όλα του τα ψάρια μαζί !

Asag : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Asag
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Asakku

Medium Evans Adamakis ~~•


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου