Κυριακή, 1 Απριλίου 2018


Το όνομα μου είναι Ευάγγελος Αδαμάκης , βέβαια δεν λεγόμουν πάντοτε έτσι αλλά τα όνοματα αλλάζουν , οι άνθρωποι δεν αλλάζουν .



★ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ★


Αυτή ή ιστορία ξεκινά απο έναν πίνακα και ένα μενταγιόν φτιαγμένο απο χρυσάφι αντικείμενα που σχετίζονται με μια γυναίκα....έναν μύθο... μια μάγισσα.

Σήμερα η μαγεία είναι τραγελαφικά μακριά απο την αρχαία γνώση έτσι όπως αυτή αληθινά είναι.

Το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να κάνει ανάλυση του τι είναι ,και τι δεν είναι μαγεία , αυτό ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.

 Σκοπός του άρθρου είναι η αναφορά στην Ανέμ , την Μάνα ....την  μάνα των ψυχών μας και βασίλισσα των μαγισσών...

Κατα κόσμον Κυρά Δέσποινα ή απλά η Τούρκα ή όπως αλλιώς λεγόταν "Οσμανλού σουλτάνα "  , στα προσφυγικά κάτω στα παλιά σφαγεία του Τάυρου .

Τώρα πια ξέρω οτι δεν ήταν απλά ένας τίτλος μιας γυναίκας με δύναμη που ενέπνευσε τον σεβασμό αλλά ένα πραγματικό αξίωμα που θυσιάστηκε για χάρην της μαγείας , της πίστεως και του σεβασμού στην μαγεία.

Ας έρθουμε στο σήμερα αρκετά χρόνια πίσω , όταν πρωτάκουσα την φράση " Εγγονός της μάγισσας " ..

" Σκιάζομαι .... άντενες παιδί μου παραπέρα!
Ψυθιριστά στην διπλανή της " ....είναι των μαγισσών παιδί , της Τούρκας είναι  αγγόνι ".
 ( δυο ψυχοκόρες στο παλιό Κατσιπόδι μιλάνε ).

Την κυρά Δέσποινα με το καμαράκι κοντά στο Καλλιμάρμαρο την ξέρουμε  ως ιστορικό  πρόσωπο λόγο των σχέσεων της με γνωστούς μετέπειτα πολιτικούς που την επισκέφθηκαν πριν ανέβουν στην κλίμακα της πολιτικής ζωής του τόπου , αλλά και αυλικούς του παλατιού .

Ο Παπάγος πρώτος υπήρξε πολύτιμος πελάτης που όχι μόνο φρόντισε για την διαμονή της πληρώνοντας της το ενοίκιο του σπιτιού , αλλά της χάρισε και μια εικόνα της Παναγίας Δέσποινας απο όπου πήρε και το όνομα της , η βασιλισσα Φρειδερίκη , η Αλίκη Βουγιουκλάκη , η Ραλού Μάνου όλοι πέρασαν απο το καμαράκι της που έδινε συμβουλές και χρησμοδοτούσε.

Πρίν όμως γίνει η Κυρά Δέσποινα ήταν ή κυρά Άννα η Μικρασιάτισσα απο το τουρκικό Άνε.

Το όνομα της Annem  Kiyametlou , δεν είναι όνομα αν και εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια έχει αφομοιωθεί σαν κύριο ονόμα και το ξέρουμε ως Άννα.

 Στα τούρκικα το Ανέ θα πεί μητέρα .
Στην πραγματικότητα δεν είναι κύριο όνομα είναι τίτλος αρχαίας ιεροσύνης των υψηλόβαθμων γυναικών σε εποχές της μητριαρχίας ανάλογο του Μέγαιρα , Μεγάρα , Μέδουσα κλπ

Με τον ερχομό της πατριαρχίας η Μεγάλη Ιέρεια ή ύψιστη θα δαιμονοποιηθεί  και θα γίνει η γνωστή κακιά στρίγγλα  με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την σημερινή Μέγαιρα , την αρχαια Μεγίστη Ιέρεια  ( Ipsissimus tebli ).

Στην περίπτωση του Άννε ο τίτλος παραμένει και θα γίνει το όνομα Άννα , το οποίο στην Τουρκία και άλλες ισλαμικές χώρες θα συνδεθεί με την Μητέρα , Ane  των μαγισσών.

Οι σοφές γυναίκες ιατροί , θεραπέυτριες , ξεγεννήτρες αλλά και οι Φαρμακίδες υπάγονται σε μία φωτισμένη Μάνα των Ψυχών ή στα αρχαία αιγυπτιακά Ουμπαστή
 ( μάνα των γατιών).

Είναι δύσκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά την  μυθολογία να εμβαθύνει στους συμβολισμούς , και στην αληθινή εξέλιξη της μαγείας έτσι όπως ξεκινάει αυτή  από την θεά Αρτέμιδα Μπαστέτ , την έκπτωτη γατοκέφαλη θεα μάγισσα της αρχαίας Αιγύπτου και προστάτιδας των ψυχών, και περνάει μέσω των Ουμ - Μπαστή , των μητέρων των γατιών στον κόσμο.

Απο εκείνες τις αρχαίες Ουμ Μπαστή με τις μαύρες γάτες ( Μορφή της Μπαστ ) εξακολουθούν μέχρι και σήμερα  οι μάγισσες να έχουν απαρέτητα δίπλα τους ως συνοδό μια μαύρη γάτα , ζώο άμεσα σχετιζόμενο συμβολικά με την μαγεία.

Απο το Ουμ , δηλαδή μητέρα ως βαθμό μαγικής ιεροσύνης και την μετεξέλιξη του σε Ανέμ , έχουμε σήμερα το όνομα Άννα και το προσωνύμιο της προ γιαγιάς μου Anem που θα γίνει Άννα για να καταλήξει Δέσποινα.

Τώρα πια το ξέρω οτι δεν είμασταν συγγενείς στο σώμα , και η γιαγιά μου προφανώς ήτανε μαθήτρια της για αυτό δεν έχω στοιχεία εξακριβωμένα για την νεότητα της μεγάλης ομολογουμένως μάγισσας αλλά απο τα ευρήματα που μπαίνουν ενα προς ενα στην σειρά και ταυτοποιούνται ιστορικά αρχίζει και αχνοφαίνεται ενα φώς στην άκρη του τούνελ ενα φώς εκτυφλωτικά δυνατό που φτάνει μέχρι το παλάτι του Σουλτάνου τα βιβλία μαγείας που μου κληροδότησε αυτή η γυναίκα , όλα χειρόγραφα είναι τουλάχιστον 250 ετων , μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η πρώτη έκδοση του Βιβλίου των Medium του Άλλαν Καρντέκ (  Allan Kardec - Le Livre des Médiums - 1868 )



 όλα υπάρχουν σε δημόσια θέα στο γραφείο μελλοντολογίας Evan's Adamakis medium.

Ενα πρόσφατο στοιχείο που ήρθε στο φώς απο την Πόλη του φωτός φανερώνει οτι είναι πιθανοτατα αλήθεια  το οτι η πολύ νεαρά κοπέλα έφυγε απο την Αίγυπτο και περιπλανήθηκε ως μάγισσα ζώντας από τα σκουπίδια των άλλων και απο την γνώση της (εικόνα 1)

Η νεαρά Anne Kiyametlou εμφανίζεται σε εναν πίνακα αγνώστου καλλιτέχνη του Παρισιού , ζωγραφισμένους το 1881 με 1885 ,  είναι φανερό οτι η κοπέλα είναι μια Ουμπαστή , φέρει όλα τα σύμβολα της αρχαίας Αιγύπτου ακόμα και το φαραωνικό διάδημα είναι ολοφάνερο οτι ηταν ενεργή μάγισσα απο νεαρά ηλικία.

Στον πίνακα διακρίνονται όλα τα στοιχεία ενος μαγικού , και τα μαγικά σύνεργα λες και ο ζωγράφος αποθανάτισε επ' αυτοφόρω την μάγισσα καθώς έκανε ενα ξόρκι.

Πέραν αυτού , απο αυτά που δεν δείχνει ο πίνακας αλλά υπονοεί ένα είναι το οτι μεχρι και σήμερα ενα ταξίδι μηνών με καράβι  , χωρίς λεφτά φαντάζει αδιανόητο , πόσο μάλλον εκείνη την εποχή που τα ακτοπλοϊκά ταξίδια ήταν είδος πολυτελείας , και η παραχώρηση Βίζας σκέτος αγώνας .....

Πώς έφτασε ή ξυπόλυτη κοπέλα απο ενα χωριουδάκι εξω απο την Αίγυπτο στο Παρίσι ?

Αυτό μονο ως θαύμα και εξαιρετική ικανότητα μαγείας μπορεί να κατανοηθεί.

Στην Τουρκία πιθανόν να σχετίστηκε όντως με κάποιον πλούσιο κατασκευαστή δρόμων , πριν σχετιστή κατα την ναυμαχία του Τσεσμέ με τον πλοίαρχο ? - Μπουρλοτιέρη ?
 Ευάγγελο Αδαμάκη εκ Κρήτης τον οποίο και παντρεύτηκε και έφυγαν για την πολη του Αϊδινίου.

Όλα αυτά είναι γνωστά αν και χωρίς ολες τις λεπτομέρειες , ή ύπαρξη όμως ενός μενταγιόν φτιαγμένο απο χρυσό και καρνεόλιο με την "Σφραγίδα " των Οσμανλιδών σουλτάνων έρχεται να ρίξει νεο φώς στα άγνωστα γεγονότα που αφορούν την ζωή αυτής της γυναίκας.


Σύγχρονοι ερευνητές πιστοποίησαν οτι το συγκεκριμένο μενταγιόν φτιαγμένο για γυναίκα δινόταν μόνο στην επίσημη σύζηγό του εκάστοτε σουλτάνου και ήταν σήμα κατατεθέν μιας " Οσμανλού Σουλτάνας " !!!!

Οσμανλού σουλτάνα , ενα από τα παρατσούκλια της που τελικά αποδείχθηκε επίσημος αληθινός τίτλος !
Στην Ελλάδα θα γίνει γνωστή ως Τούρκα , σε διαγωνισμό μαγισσών στην Κόρινθο , θα σταματήσει με πέντε πετραδάκια και το απολυτίκιο του Αγ Νικολάου ενα καράβι στον ισθμό της Κορίνθου το οποίο καθηλώθηκε και δεν κούναγε ουτε μπρος , ούτε πίσω και για αυτό θα εκλεγεί βασίλισσα των μαγισσών.

Στα μεταπολεμικά χρόνια θα γίνει γνωστή ως η Κυρά Δέσποινα μελλοντολόγος με ενα καμαράκι για γραφείο.....

Μεταπολεμικά χρόνια .....
Απρίλιος 1946 , η γιαγιά μου  Καλλιόπη ήτανε κοπέλα είκοσι ετών πιά όταν ή μητέρα της άρχισε να δουλεύει σαν " Διάμεσο "  στην Αθήνα  επίσημα,  - ανεπίσημα πρίν κάν αφήσουν τα χώματα του Αϊδινίου ήτανε φτασμένη και γνωστή πράγμα που την έσωσε απο τα δεινά του πολέμου αλλά δεν γλίτωσε απο τα δεινά των ανθρώπων  , πουτανοσμυρνιές τις αποκαλούσαν οι ελληνες και ήταν αδύνατο να βρεθεί εργασία έντιμη για τους πρόσφυγες τότε , οι συνθήκες διαβίωσης τρισάθλιες χωρίς κάν να δείξη το στοιχειώδες ενδιαφέρον ή εκκλησία , ούτε κάν....

Η προγιαγιά μαθημένη στους σατανάδες κοντά στα εξήντα πια , ντυμένη στα μάυρα , αδύνατη με μια περίεργα αδιατάρακτη ηρεμία στο πρόσωπο της είχε εναν κυριολεκτικά μαγικό τρόπο να βρίσκονται λύσεις εκεί που οι άλλοι έβλεπαν αδιέξοδα , ίσως να ήταν καί η πρώτη εκείνη την εποχή επαγγελματίας μάγισσα των Αθηνών , ίσως και όχι...

Σε ενα ημιυπόγειο καμαράκι μιας πολυκατοικίας των οδών Πλουτάρχου & Πατριάρχου Ιωακείμ Γ'  δεχόταν τους λιγοστούς τότε αλλά σοβαρούς πελάτες της συστηνόμενη ως Δέσποινα .

Κυρίες των τιμών όπως η κά Αγγελική Κοντόσταυλου Μεγάλη κυρία επι των τιμών, και η Ραλού Μάνου η κόρη του Μεγάλου Αυλάρχη ήταν απο τις πιστότατες και τακτικότατες πελάτισσες της " γερόντισσας Δέσποινας "

Το σπιτάκι της απλό , είχε δύο κύρια δωμάτια , ενα υπνοδωμάτιο και ενα σαλονάκι συνεχόμενα.
Και όμως στο απλό αυτό σπιτάκι ήτανε γραφτό να γονατίσει κάποια στιγμή ή Βασίλισσα των Ελλήνων !

Ως μελλοντολόγος η Γραία είχε προβλέψει τον επερχόμενο θάνατο του τότε βασιλιά Γεωργίου και του διαδόχου του  Παύλου συζύγου της Φρειδερίκης ,που και συζητήσεις έγιναν πρωτού γίνει  ,και αφ'οτου έγιναν αυτά και δικαιώθηκε στην ακρίβεια του προβλεπόμενου χρόνου που είχε ορίσει ήταν  καθημερινό θέμα κουτσομπολιού και οχι μόνο, ή " Προόριση της γραίας Δέσποινας " αλλά και η μεταφυσική εμπλοκή της βασιλίσσης Φρειδερίκης στους θανάτους των βασιλέων   Αλέξαντρου , Γεωργίου και Κωσταντίνου , πράγμα που με απλά λογια σημαίνει οτι ο θρόνος δικαιωματικά πιά περνούσε στον γιό της Κωνσταντίνο που ήταν απόλυτα ελεγχόμενος απο αυτήν πρίν μπεί η θεατρίνα στην ζωή του ,όπως αποκαλούσε η Φρειδερίκη την Αλίκη Βουγιουκλάκη για να μην λέει το όνομα της , οπότε ηταν θέμα χρόνου να πέραση το φτωχικό κατόφλη της κάποια νύχτα η βασίλισσα Φρειδερίκη....!

Σκοτεινός άνθρωπος και μεγάλη μάγισσα, η Φρειδερίκη υπήρξε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας .

Η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο που έγινε βασίλισσα της Ελλάδας από το 1947 ως το 1967 , συνέδεσε το όνομά της με τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της χώρας μας, και οπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως είχε φλογερό ταμπεραμέντο με πολλούς εραστές.

Γεννήθηκε στο Μπλάνκενμπουργκ της Γερμανίας στις 18 Απριλίου 1917 ως Πριγκίπισσα του Αννοβέρου, της Μεγάλης Βρετανίας και Πριγκίπισσα της Ιρλανδίας, Δούκισσα του Μπρούνσβικ και Λούνενμπεργκ.

Κατά το προτεσταντικό δόγμα έφερε τα ονόματα Φρειδερίκη, Λουίζα, Θηρεσία, Βικτωρία, Μαργαρίτα, Σοφία, Όλγα, Καικιλία Ελισάβετ και Χριστίνα.

 Ήταν κόρη του Δούκα του Μπρούνσβικ, Ερνέστου - Αυγούστου και της Πριγκίπισσας Βικτώριας Λουίζας της Πρωσσίας, της μοναδικής κόρης του Γερμανού Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄.

Η Φρειδερίκη μέσω του παππού της Αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄, είναι τρισέγγονη της Βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εγγονός της είναι ο Διάδοχος του Ισπανικού Θρόνου δον Φελίππε, Πρίγκιπας της Αστούριας.

 Ανιψιός της είναι ο σημερινός Πρίγκιπας του Αννοβέρου Ερνέστος Αύγουστος Ε΄ (παντρεμένος με τη Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό).

★ Φρειδερίκη και Παύλος

Το 1936, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, ο Διάδοχος Πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδας της έκανε πρόταση γάμου και ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επισήμα στις 28 Σεπτεμβρίου 1936.

Στις 9 Ιανουαρίου 1938 έγινε ο γάμος της στην Αθήνα με τον Παύλο (ο οποίος ήταν και θείος της, πρώτος ξάδελφος της μητέρας της).

 Ως Διάδοχοι κατοικούσαν στην έπαυλη του Παλαιού Ψυχικού,  απέκτησαν τρία παιδιά, τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας το 1938, που γεννήθηκε στο Παλαιό Ψυχικό, τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄ των Ελλήνων το 1940, που γεννήθηκε στο Παλαιό Ψυχικό και τη Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας το 1942, που γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν

Οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες εγνώριζαν ότι η πριγκίπισσα Φρειδερίκη και γενικότερα ο οίκος του Ανοβέρου απ'όπου προερχόταν είχαν αγκαλιάσει το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ με θέρμη .

Η αδερφότητα της Θούλης δεν ήταν για αυτούς κάτι εξωπραγματικό , ένα απλό ψυχανεμισμα του Αδόλφου Χίτλερ.
Ο αποκρυφισμός του ναζισμού είχε επηρρεάσει βαθύτατα την πριγκήπισσα.

 Οι Αγγλοι  μάλιστα ήσαν κάτοχοι της περιλάλητης φωτογραφίας την οποία αργότερα διοχέτευσαν στη δημοσιότητα της Φρειδερίκης με τους δύο αδελφούς της με στολή της χιτλερικής νεολαίας.

Αλλά και ο διάδοχος Παύλος ήταν ευνοϊκός προς το ναζιστικό καθεστώς και ως επικεφαλής της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είχε παρακολουθήσει τον Αύγουστο του 1936 τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, επί Χίτλερ.

Οι Αγγλοι επέβαλαν, λοιπόν, στον τότε Βασιλέα της Ελλάδας Γεώργιο Βʼ να θέσει υπό έλεγχο το διαδοχικό ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης και εκείνος συγκρότησε «Αντιβασιλεία» υπό την προεδρία του πρίγκιπα Πέτρου, γιου του πρίγκιπα Γεωργίου, που ήταν πιο δημοκράτης.
Αυτός το έκανε με κόστος την ζωή του.

Πριν της κάνει πρόταση γάμου ο Παύλος η Φρειδερίκη είχε παρουσιαστεί ως νύφη στον πρίγκιπα Πέτρο αλλά την είχε απορρίψει.

Η απολαυστική και αείμνηστη εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου, η οποία διατηρούσε φιλικές και κοσμικές σχέσεις με το στέμμα γράφει τα σχετικά κουτσομπολιά στο βʼ τόμο των απομνημονευμάτων της «Δημοσιογραφικά χρόνια... Πενήντα και κάτι...», σελ. 27:

«Με αθλητικό παράστημα, ξανθός, γελαστός, ο Πρίγκιπας Πέτρος, γιος του Πρίγκιπα Γεωργίου και της Γαλλίδας Μαρίας Βοναπάρτη, δεν είχε κληρονομήσει κανένα βασιλικό «ελάττωμα»... Ούτε φιλοδοξίες είχε ούτε διάθεση για μεγαλεία ούτε τον απασχολούσε η πολιτική ούτε η «ανώτερη κοινωνία».

Αντίθετα είχε δημιουργήσει σωρεία εχθρών ύστερα από το γάμο του με μία όμορφη Ρωσίδα, «σφραγισμένη κομμουνίστρια», που του έκλεινε όλες τις πόρτες.

 Ειδικά τις ελληνικές... Προσπαθούσε να υπερνικήσει τα εμπόδια, ερχότανε συχνά στην Ελλάδα, κρατούσε ένα δικό του σπίτι, μιλούσε καλά ελληνικά, συναντούσε φίλους και συναδέλφους... γιατί υπηρετούσε στο στρατό.

Είχαμε πολλούς κοινούς φίλους, Αθηναίους και Αλεξανδρινούς, και όταν μιλούσαμε μαζί για τα ταξίδια του, για το Θιβέτ και τις άλλες εξωτικές βουνοκορφές, όπου είχε σκαρφαλώσει, τον παρασύραμε σε δικά μας κουτσομπολιά, με κεντρικό πρόσωπο πάλι ποιο άλλο... τη Βασίλισσα Φρειδερίκη. Ήταν ο μεγάλος του εχθρός, δεν ήθελε να τον δει στα μάτια της... Και κατά τη δική του άποψη ο λόγος ήταν... ερωτικός!..

 Πριν να παρουσιασθεί ο Παύλος ως υποψήφιος γαμπρός, πριν να πλησιάσει η Ρωσίδα, του την είχαν προσφέρει για νύφη... και την είχε απορρίψει.

 Μία ιστορία που τη γνώριζε και τη διηγιόταν μόνο ο ίδιος, διανθισμένη με λεπτομέρειες ελάχιστα κολακευτικές για τη μικρή πριγκίπισσα με τα «χοντρά πόδια»...».

Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ελλάδα και η βασιλική οικογένεια έφυγε στην Κρήτη.

Μετά τη Μάχη της Κρήτης κατέφυγαν στην Αίγυπτο.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, το ζεύγος, εγκαταστάθηκε τελικώς στη Νότια Αφρική. Το διαδοχικό ζεύγος παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Νότια Αφρική υπό τη «διακριτική» κηδεμονία του στρατάρχη Γιαν Σματς, αφοσιωμένου συνεργάτη του βρετανού πρωθυπουργού.

Εκεί η Φρειδερίκη γέννησε το τρίτο παιδί της, την Ειρήνη, ανάδοχος της οποίας ήταν ο αρχηγός την Νοτιοαφρικανικής Ένωσης, Στρατηγός Γιάν Σματς.

 Ο 70χρονος Σματς υπήρξε μέντορας και εραστής της.

Λέγεται μάλιστα ότι την εμύησε στον αφρικάνικο αποκρυφισμό ( Βούντού ) και της εμφύσησε ρατσιστικές απόψεις.
Η Φρειδερίκη δεν ήταν μια απλή μαγισσούλα σαν τις μάγισσες της Σμύρνης που έδενε πανιά και παντρευόταν πλούσιους , ηταν μια πολύ επικίνδυνη γυναίκα.

Ο Αλαν Ντάλες, αρχηγός της CIA από το 1953 ως το 1961, ήταν αδελφός του υπουργού Εξωτερικών Τζον Φόστερ Ντάλες, είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του «60ρη μορφονιού» λόγω των κατακτήσεων του στο γυναικείο φύλο, για τις οποίες φρόντιζε να ενημερώνει σχετικά τη σύζυγό του Κλόβερ, προφορικά αλλά και γραπτώς.

Αυτές τις άγνωστες σελίδες της ελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας ήρθε πρόσφατα να φωτίσει δημοσίευμα των New York Times, το οποίο φιλοξένησε αποσπάσματα από το βιβλίο του δημοσιογράφου Στιβ Κίντσερ, σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό με τον τότε διευθυντή της CIA 'Αλλεν Ντάλες.

Σε ένα σημείο του βιβλίου ο Στιβ Κίντσερ αναφέρει, ότι ο Αλεν Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς».

 Η αδελφή του Ελινορ βεβαίωνε μάλιστα ότι «είχε σχέσεις με πάνω από εκατό γυναίκες».

Μία από αυτές τις σχέσεις σύμφωνα με το βιβλίο ήταν με την βασίλισσα Φρειδερίκη.

Ο Στιβ Κίντσερ αναφέρει ότι το 1958 η Φρειδερίκη ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια περιοδεία με τον γιο της, τον μελλοντικό βασιλιά Κωνσταντίνο Β' και ενώ το ταξίδι της έφτανε προς το τέλος του, ανακοίνωσε χωρίς εξήγηση ότι θα έμενε για μια ακόμη εβδομάδα.

Επισκέφτηκε την Ουάσιγκτον, όπου συζήτησαν «πνευματικές αξίες» με τον Πρόεδρο Αιζενχάουρερ στο Οβάλ Γραφείο και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ντάλες στην έδρα της CIA.

Ο συγγραφέας συνεχίζει λέγοντας ότι οι δυο τους έμειναν στο γραφείο του για σχεδόν μία ώρα και όταν ένας βοηθός χτύπησε την πόρτα, δεν πήρε καμία απάντηση.

Έτσι μπήκε στο γραφείο και το βρήκε άδειο, αλλά άκουσε ερωτικούς θορύβους από το διπλανό δωμάτιο.
Αργότερα βγήκαν από αυτό ο Ντάλες με την Φρειδερίκη.

Στην επιστροφή με το αυτοκίνητο στην Ελληνική Πρεσβεία, η βασίλισσα παρουσίασε έναν λόγο για τον οποίο οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις ήταν τόσο ισχυρές: «Αγαπάμε αυτόν τον άνθρωπο» αναφώνησε.

Η βασίλισσα Φρειδερίκη είχε γνωρίσει τον στρατηγό Μάρσαλ στο Λονδίνο το 1947 με μεσολάβηση του Τσόρτσιλ.

Είχε ζητήσει από τον βρετανό πρωθυπουργό ενίσχυση του ορειβατικού πυροβολικού.

Την παρέπεμψε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρσαλ.

Η συνάντηση έγινε στο διαμέρισμά της στο ξενοδοχείο Κλάριτζες.
Η Φρειδερίκη περιγράφει: «Θυμάμαι ακόμη το έκπληκτο βλέμμα του όταν ανταλλάξαμε χειραψία.

Φαντάζομαι ότι θα περίμενε να δη κάποιο πρόσωπο σαν τη γηραιά Βασίλισσα Μαίρη και δεν ήταν προετοιμασμένος να συναντήσει ένα άτομο που δεν φαινόταν να είναι αρκετά ώριμο για το ρόλο της Βασιλίσσης».

Από τότε άρχισε μια φιλία και τακτική αλληλογραφία μεταξύ της Μεγαλειοτάτης, όπως την προσφωνούσε ο Μάρσαλ και του «Αγαπητού Στρατηγού Μάρσαλ».

 «Το βράδυ θα έρθω σπίτι σου...» γράφει η Φρειδερίκη σε μια από τις επιστολές της.

...................

Σε μία άλλη από τις τελευταίες επιστολές η Φρειδερίκη έγραφε στον στρατηγό για την επιλογή Καραμανλή με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1955:

«Ο Παπάγος ήταν σε απελπιστική κατάσταση, κατάκοιτος στο σπίτι του... Βαδίζαμε σε πλήρες χάος.

Κι έπειτα ο Παπάγος πέθανε. Μέσα σε μερικές ώρες ο σύζυγός μου διώρισε Πρωθυπουργό ένα νέον άνδρα, αυτοδημιούργητον, από τη Μακεδονία.
Για να τον βοηθήση του παραχώρησε το δικαίωμα να διαλύση το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει νέες εκλογές, εφ' όσον δεν θα πετύχαινε να λάβη ψήφο εμπιστοσύνης.

» Ο κύριος Καραμανλής, ο σημερινός Πρωθυπουργός, είχε διατελέσει υπουργός - εξαιρετικά επιτυχημένος - στην Κυβέρνηση Παπάγου.

Η χώρα αισθάνθηκε σαν να είχε πιει σαμπάνια. Σε διάστημα επτά ωρών μία νέα κυβέρνησις σχηματίστηκε, ορκίστηκε και παρουσιάσθηκε στο Κοινοβούλιο.

 Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 200 υπέρ Καραμανλή και 77 κατά, πράγμα που ήλθε σαν πλήρης δικαίωσις του Βασιλέως... Από τότε εξασφαλίσαμε και πάλι ήσυχο ύπνο τη νύκτα...».

Για το Σχέδιο Μάρσαλ δεν υπάρχει αναφορά στην αλληλογραφία. Συχνά η Φρειδερίκη αναφέρεται στο Κυπριακό, στην εσωτερική και διεθνή πολιτική και σε περιγραφές ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η βασίλισσα Φρειδερίκη έφυγε από την Ελλάδα με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, μετά το αποτυχημένο Αντικίνημα του Βασιλιά Κωνσταντίνου στις 13 Δεκεμβρίου του 1967 και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία.

Πέθανε από έμφραγμα στην Ισπανία, στα ανάκτορα της Ζαρθουέλας, πολλά χρόνια αργότερα, στις 7 Φεβρουαρίου 1981.

 Η κηδεία έγινε στην Ελλάδα, στο βασιλικό κοιμητήριο, στο Τατόι, ύστερα από ειδική άδεια που δόθηκε από την κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη.

★ Αλίκη ★

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ο μεγάλος έρωτας του νεαρού πρίγκηπα Κωσταντίνου και ο χειρότερος εφιάλτης της Φρειδερίκης , και ο λόγος που η βασίλισσα γονάτισε μπροστά σε μια θνητή.

Η ιστορία της γνωριμίας αυτών των δύο ξεκίνησε ενα μεσημέρι που η Αλίκη Βουγιουκλάκη με φίλες της περπατούσαν αμέριμνες στους αθηναϊκούς δρόμους όταν ξαφνικά παραλίγο να τις χτυπήσει ενα αυτοκίνητο που πέρασε με ταχύτητα ,πραγματικά γλίτωσαν εκ θάυματος

Οδηγός αυτού του αμαξιού ήταν ο πρίγκηπας Κωσταντίνος.
Ο ίδιος σε αντίθεση με τις αδερφές του δεν γνώριζε τότε την ηθοποιό που παραλίγο να πατήσει , έμαθε για αυτήν λίγο καιρό μετά.

Δεν ξέρω απο που έμαθε για την Αλίκη , έβαλε όμως σκοπό να την γνωρίσει όσο δυνατόν καλύτερα χωρίς φυσικά να εκτεθεί σε σκάνδαλο πράγμα το οποίο θα θύμωνε την μαμά Φρειδερίκη.

Οι αδερφές του την γνώριζαν  απο το θέατρο,  και έτσι ο Κωσταντίνος τις πίεσε να του την γνωρίσουν την ίδια μέρα το απόγευμα μόλις το έμαθε.

Τα κορίτσια είχαν άλλα σχέδια για εκείνο το απόγευμα ο Κωσταντίνος όμως κακομαθημένο παιδί όπως ήταν δεν σταμάτησε μέχρι που πέρασε το δικό του , έτσι το ίδιο βράδυ βρέθηκαν στην παράσταση και μετά στα καμαρίνια.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνεσταλμένη ίσα που άπλωσε αμήχανα το χέρι στον χαιρετισμό του πρίγκηπα , γεγονός που αποθανάτησαν οι εφημερίδες της εποχής.

Μόλις όμως οι ρεπόρτερ έφυγαν και έμειναν " μόνοι  εβγαλε νύχια " Δεν μου λες"  λέει με θυμό στον πρίγκιπα ".

 Εσύ δεν ήσουν τις προάλες που πήγες να μας πατήσεις , εμένα και τις φίλες μου με το αμάξι σου ? "

Ο Κωσταντίνος εκείνη την στιγμή,  την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα , στο θυμωμένο όμορφο μουτράκι έβλεπε την διάδοχο της Φρειδερίκης , γιατί όπως λέει ο σοφός λαός ή νύφη σαν γεννήθηκε στην πεθερά θα μοιάζει.

Η Αλίκη πραγματικά είχε μέχρι το τέλος της ζωής της αυτό το υστερικό της Φρειδερίκης .

Εκείνο το απόγευμα ηταν καθοριστικό για την σχέση τους που κράτησε αρκετό καιρό ,και όλο και σοβαρότερη γινόταν με αποτέλεσμα η Φρειδερίκη να χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο της.

Η Θεατρίνα οπως την αποκαλούσε έγινε το κόκκινο πανί για αυτήν.
Κατέφυγε σε όλα τα σκοτεινά μέσα για να την βγάλει απο την ζωή του Κωσταντίνου , και απο την ζωή γενικότερα αλλά όλες οι προσπάθειες της αποτύγχαναν.

Η Αλίκη αντί να κατεβαίνει ολοένα και ανέβαινε , άλλαξε χρώμα στα μαλλιά και απο κοριτσάκι έγινε δυναμική γυναίκα με πληθώρα επιτυχιών , δούλευε σαν σκυλί σε ταινίες στην Ελλάδα που όλοι ξέρουμε , και ταινίες στο εξωτερικό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος  ερωτικες ,οι πόρτες άνοιγαν η μιά μετά την άλλη με ταχύτητα , πλούτος και φήμη έτρεχαν ξοπίσω απο την Αλίκη αντί αυτή να τρέχει ξοπίσω απο αυτά.

Η Φρειδερίκη μάγισσα ώντας κατάλαβε οτι εδώ υπάρχει κάτι άλλο απο την καλή τύχη...
Η προστασία της  ηταν αδικαιολόγητη και ο Κωσταντίνος τρελός και παλαβός " για μιά θεατρίνα " .

Η Φρειδερίκη μάγισσα όπως και η ρωσίδα ξαδέρφη της κατάλαβε οτι κάτι αφύσικο υπήρξε εδώ , οπότε το πήρε απόφαση οτι ήτανε καιρός να επισκεφθεί την Μάγισσομάνα που τόσο απεχθανόταν την λαϊκιά κυρά Δέσποινα.

Η κυρά Καλλιόπη που ήταν μπροστά σε όλες τις συναντήσεις των δύο γυναικών ανέφερε πως απο το πρώτο εκείνο βράδυ που η Φρειδερίκη ως απλή γυναίκα επισκέφθηκε την προ γιαγιά ανάμεσα τους υπήρχε μια ψύχρα , δύσκολα το προσποιητό χαμόγελο και η τυπική ευγένεια μπορούσε να κρύψει την υποβόσκουσα υστερία , την μοχθηρία των ματιών της βασίλισσας , την απότυπωμένη στο πρόσωπο ψυχρότητα.

Δύσκολα  πίστευε κάποιος που δεν ήξερε οτι αυτή η γυναίκα ήταν η βασίλισσα.

Σκοπός της επίσκεψης της και καημός της ηταν η Αλίκη να ξεκουμπιστει να φύγει απο την ζωή του γιού της.

Η γιαγιά απολάμβανε τις στιγμές που έφτανε την γυναίκα απέναντι της στα όρια της ,  ατάκες του τύπου " αφού αγαπιούνται τα παιδιά " και άλλα τέτοια μελλοδραματικά τα είχε χρησιμοποιήση όλα μονο και μόνο για να βλέπει την κοντή γυναικούλα απέναντι της να διαολίζεται

Ώσπου στο τέλος με αφορμή την εγκυμοσύνη
 ενα μυστικό που λίγοι απο τον κύκλο της Αλίκης  ξέρουν , έγινε αιτία η ίδια η βασίλισσα Φρειδερίκη να πέση γονατιστή παρακαλώντας την προγιαγιά μου να χωρίση  η θεατρίνα απο τον διάδοχο  αμέσως και να μην τους αφήσει να φτάσουν στα στέφανα  .

Το μυστικό δεν είναι πλέον κρυφό , η Αλίκη ήταν έγκυος απο τον πρίγκηπα Κωνσταντίνο

http://www.espressonews.gr/περιεχόμενο/11487/το-φρικτό-μυστικό-που-πήρε-μαζί-της-η-αλίκη

Η γιαγιά τότε έριξε το Χάτι Ραμλί ενα μαντικό σύστημα αραβικό που δεν υπάρχει εδώ στην Ελλάδα και της είπε οτι  φοβόταν η Φρειδερίκη την Αλίκη γιατί έβλεπε σε εκείνη στοιχεία του εαυτού της  , δεν ηταν η ηθοποιός το πρόβλημα αλλά η γυναίκα.
" Όπως όμως εσύ " , της λέει " παντρέυτηκες την μοναρχία , αυτή παντρεύτηκε την καριέρα της , αν θέλεις να φύγει , άφησε την να φύγει , εσύ την κρατάς με τα καμώματα σου , τσακώνεσαι με τον γιο σου και τρέχει σε αυτήν , δεν της τα λέει νομίζεις ?

 Κολακέυεται απο την μιά , πεισμώνη απο την άλλη , για αυτό δεν φεύγει "

Πραγματικά λίγες μέρες μετά συναντήθηκαν η Βασίλισσα Φρειδερίκη με την ανερχόμενη ηθοποιό και μετά από πολλές φιλοφρονήσεις και υποσχέσεις για παροχή κάθε είδους βοήθειας της δώρισε ως δείγμα καλοπροαιρεσίας ενα σμαραγδένιο σετ σκουλαρίκια με κολιέ το οποίο φυσικά η Αλίκη δέχτηκε και συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της χωρίς τον πρίγκηπα πλέον στο πλευρό της

Medium Evan's Adamakis ★

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου