Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018


° SMILODON SCULL FOR SALE °

Απο το γραφείο μελλοντολογίας Evan's Adamakis πωλείται το διακοσμητικό  απολίθωμα που βλέπεται στην φωτογραφία , πρόκειται για   κρανίο του προϊστορικού τέρατος που λεγόταν Smilodon.

Ο σμιλόδοντας ή μαχαιρόδοντας ήταν ένα είδος αιλουροειδούς που έζησε στην Αμερική απο 2,5 εκατομμύρια χρόνια πρίν  μέχρι και 10 χιλιάδες χρόνια πριν.


Το κρανίο είναι απο την Αργεντινή και ανήκει σε μια παρτίδα που αγοράστηκε πριν εικοσαετία απο το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Διαστάσεις 35 x 20 x 18.5 cm
Βάρος 2 kg

Τιμή 593.70€
Πληροφορίες τηλ : 215 555 7893 Evan's Adamakis medium

Είναι απο τα σπανιότερα και ακριβότερα ευρήματα της παλαιοντολογίας , ένα μόνο δόντι μαχαιρόδους τίγρης πουλήθηκε σε δημοπρασία απολιθωμάτων 20.000€.


Απο το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας έρχονται εξαιρετικά δείγματα άριστα διατηρημένων απολιθωμάτων τα οποία φυσικά θα εκποιηθούν σε δημοπρασία απολιθωμάτων στην Ολλανδία.
Ευκαιρία μόνο για λίγες μέρες !
Μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς τώρα ενα σπάνιο αντικείμενο μεγάλης αξίας σε χαμηλή τιμή , μόνο 593 € ( συν 26€  που χρειάζεται για τραπεζικό εμβάσμα ).Πληροφορίες :


Ο σμιλόδοντας ή μαχαιρόδοντας ήταν  ένα είδος αιλουροειδούς που έζησε στην Αμερική πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια μέχρι και 10 χιλιάδες χρόνια πριν.Το δεύτερο όνομα επεκτείνεται και σε άλλα αιλουροειδή της οικογένειας των μαχαιρόδοντων. Όπως και το λιοντάρι,ο σμιλόδοντας χαρακτηριζόταν από μακριούς άνω κυνόδοντες που προεξείχαν από την κάτω γνάθο.

Ο σμιλόδοντας  ήταν το μεγαλύτερο από τα μαχαιρόδοντα αιλουροειδή. Ήταν ένα άγριο αρπακτικό περίπου 1.2 έως 1.5 μ σε μήκος και 1 μέτρο ύψος.Ζύγιζε περίπου 200 κιλά και ήταν λίγο μικρότερο από ένα σύγχρονο λιοντάρι το οποίο είναι και λίγο βαρύτερο.Επίσης είχε μια κοντή ουρά.

ο σμιλόδοντας
Πιστεύεται ότι θήρευε μια ευρεία ποικιλία  μεγάλων θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων του βίσωνα, του μεγαθήριου, των ελαφιών, αμερικανικών καμήλων και άλογων. Όπως είναι γνωστό για το σμιλόδοντας ομοθήριο μπορούσε να σκοτώσι  νεαρά μαστόδοντα και μαμούθ.

Μεγάλος αριθμός σκελετών αυτών των ζώων έχει βρεθεί στους διάσημους λάκκους πίσσας στο Ράτζο Λα Μπρέα στην Καλιφόρνια, που τους καθιστά από τα πιο γνωστά από τα προϊστορικά αρπακτικά. Το ενδιαίτημα του ζώου επεκτεινόταν  σε όλη τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Το πρώτο είδος σμιλόδοντα που έγινε γνωστό είναι το Smilodon gracilis και ζούσε  περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και είναι το μικρότερο της οικογένειας των σμιλόδοντων που ζούσαν στην Αμερική.


κρανίο σμιλόδοντα
Η υπόθεση ότι ο σμιλόδοντας εμφανίστηκε πριν 2,5 εκατομμύρια χρόνια θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από την ανακάλυψη στο Badlands National Park (Νότια Ντακότα, ΗΠΑ), ενός απολιθωμένου κρανίου του μαχαιρόδοντα τίγρη που χρονολογείται  33 εκατομμύριων ετών . Ωστόσο, μπορεί να μην είναι ένα απολίθωμα σμιλόδοντα, αλλά να ανήκει σε άλλο είδος μαχαιρόδοντα τίγρη.

Απολιθώματα ενός είδους μαχαιρόδοντα βρέθηκαν και στην Ελλάδα,στην περιοχή της Μηλιάς Γρεβενών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα οποία ζούσαν και κυνηγούσαν στη σαβάνα που επικρατούσε στην περιοχή πριν από 3,περίπου, εκ χρόνια.Δείτε το βίντεο για το σμιλόδοντα
http://youtu.be/hHICHVQdQLs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου