Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018


Κοιτάζω στον πίνακα την γυναίκα που μου ανταποδίδει το κοίταγμα με άδεια μάτια , παγερή και πολύτιμη συνάμα , δημιουργία του Αmedeo Modigliani η Donna con cravatta nera , η κυρία με την μαύρη γραβάτα....Σημάδι πένθους.

Όλοι τον ξέρουν ως ζωγράφο , αλλά ήταν και χαράκτης και γλύπτης , ο πρώην αγαπημένος μου φίλος Δημήτρης -Дмитрий Евгеньевич Рыболовлев- τον λατρεύει ....Η πένθιμη γραβάτα μου φέρνει στο νού όλα αυτά που δεν αντέχω άλλο να κουβαλάω μέσα μου...

Θέλω να ουρλιάξω..

                               ★★★★
Διαδικτυακό διήγημα του συγγραφέα Ευαγγέλου Αδαμακη  , απόσπασμά απο την συνέχεια του βιβλίου Ανήρ Εκδιδόμενος που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά απο τις εκδόσεις Κέδρος ( 2008)
Isbn 978-960-04-3756-0

               

     ★  Dmitri vgenyevich Rybolovlev ★

...Το όνομα μου είναι Ευάγγελος Αδαμακης και εργάζομαι επι 30 συναπτά χρόνια ως μελλοντολόγος .

Χαρτομάντης * Πνευματιστής * πρακτικός μάγος με μακροχρόνια πείρα και εμπειρία.

Είμαι ό ΈΝΑΣ και μόνο έλληνας παραψυχολογος,  με ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ το οποίο μάλλιστα προέρχεται απο επιτροπή της βασιλικής στοάς της Αγγλίας.

Βέβαια ελάχιστα άτομα γνωρίζουν οτι έχω και ένα άλλο όνομα , έναν τίτλο και δικαιώματα που μόνο στα βασιλευόμενα κράτη αναγνωρίζονται.

Εγώ είμαι ένα τίποτα σε μια κατεστραμμένη χώρα που ζεί αναμασόντας , αλλοτινά στολίδια με αρχαίες δόξες ,σαν γριά που αναπολεί τα κατορθώματα της νιότης τής.

Όλα ξεκινάνε απο αυτόν .... Τον Μεγάλο Μάγιστρο των Ναϊτών Ιπποτών , τον Φιλάνθρωπο και Ιππότη τον προπάππο μου .

Χάρην σε αυτόν σήμερα μπορώ να λέγομαι σε κάποιους κύκλους ευγενών , αν και όχι ευγενικών ανθρώπων Angelo Orsini Duca di Gravina .

Το εραλδικό σήμα των Γκραβίνα Ορσίνι είναι αυτό :
Info : https://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican144.htm


Προσωπικά είμαι ένας απο αυτούς•  ίσως κάποιοι εδώ διαβάσουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία , μα εγώ δεν σκοπεύω να δρέψω δάφνινα στεφάνια γράφοντας .

Μέσα από εδώ θέλω να γράψω για την ζωή μου  ή τουλάχιστον ενα αρκετά σκανδαλώδες κομμάτι της , ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι που τελείωσε ένα  βράδυ στον τελευταίο όροφο  μέσα στο Belle Epoque ξενοδοχείο στο πριγκιπάτο του Μονακό.


 Και ο Ράμπο ? ( Ριμπολόβλεφ ) φυσικά αυτόν αφορά άμεσα η ιστορία , όπως φυσικά και τον πίνακα του Μοντιλιάνι , όχι φυσικά αυτόν με τον οποίο ξεκίνησε η ιστορία , αλλά ένα άλλον πίνακα του ίδιου καλλιτέχνη.


Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε την ομάδα AS Monaco και την αναδιοργάνωσε σε σημείο που κατόρθωσε να κερδίσει το γαλλικό πρωτάθλημα , με αφορμή αυτό το γεγονός και το οτι το Μονακό είναι ένας υπέροχος τόπος για να μείνει κάποιος .

Aγόρασε στην τιμή των 280 εκατομμυρίων ευρώ το ωραιότερο διαμέρισμα του πριγκιπάτου, μια μεζονέτα 1.600 τ.μ. στην κορυφή ενός πολύ διάσημου ξενοδοχείου , κτιρίου  Belle Epoque


Εγκατέστησε στο πάνω πάτωμα μια αίθουσα αγορών χρηματιστηρίου, συνδεδεμένη απευθείας με την Τράπεζα HSBC, καθώς και τα γραφεία της επιχείρησής του , και παράλληλα ήταν ένας εξαιρετικός χώρος διαμονής  .


Πίνακες άλλων εποχών στολίζουν αίθουσες - μουσείο ζωγραφικής.


 • Ο θεός Δίας εναντίον του αυτόχθονα Λυκάονα ( μία διαφορετική εκδοχή του μύθου κατα την οποία ο δαίμονας όντας σε εποχές κανιβαλισμού παρέθεσε δείπνο στον Δια με ανθρώπινο κρέας , ο ίδιος έφαγε αλλά ο θεός Δίας αρνήθηκε).• Ο Αγιος Κυπριανός μαστιγώνει ορδές των δαιμόνων που καλέστηκαν απο το μαγικό του βιβλίο " Το Κλειδί της Κολάσεως " που του φανερώθηκε απο τον Μέτατρόν.

         
                              *****"
Χιλιάδες βιβλία γεμίζουν τα ράφια της βιβλιοθήκης του , μερικά δέ απο τα αραβικά απόκρυφα βιβλία και τα συγγράμματα περσικής μαγείας ξεπερνούν κατά πολύ την φαντασία.
Ώρες περάσαμε μελετώντας την αρχαία μαγεία.★ Τό χρήμα κάνει την διαφορά και όλα τα άλλα είναι σκέτα σκατά ★     •      Η  ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ    •

Όλα ξεκίνησαν με ένα φαινομενικά ασήμαντο γεγονός .

Σε μια δημοπρασία της Catawiki , εμφανίστηκε μία σφραγίδα του 19 αιώνα από κερί ή οποία είχε κάτι το περίεργο , πέραν του ότι είναι μοναδική , πράγμα που την έκανε επ'άξιο συλλεκτικό έπαθλο το οποίο φυσικά κερδίσαμε με ευκολία μπορώ να πω.
° Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ °

Μία παράξενη κέρινη σφραγίδα του 19 αιώνα απο την Πολωνία ,που ανακαλύφθηκε άγνωστο πού & υπό ποιές συνθήκες φανερώνει μιά άγνωστη μέχρι σήμερα αδερφότητα - λέσχη ίσως και τάγμα.

 Στην σφραγίδα βλέπουμε :

    ° χριστιανικό σταυρό

  ° κρανίο & οστά
°φίδι.

  Ο αποστολέας απο την Γερμανία μου την έστειλε με ενα βιβλίο του Ά.Μάχεν " Ο Μέγας Θεός Πάν " και ένα σημείωμα που ανέφερε μόνο τις λέξεις " ΙΕΡΕΑΣ ΦΙΔΙΩΝ " !

Τελικά μήπως το De Vermis Mysteriis δεν είναι απόλυτα φανταστικό ?

Serpent priest info :
 https://www.google.gr/amp/s/thenursechronicles.wordpress.com/2013/05/23/decoding-the-matrix-part-two-the-serpent-priests/amp/


Αόρατες δυνάμεις καραδοκούν στην σκιά , έτοιμες να καταστρέψουν οποιονδήποτε πάει να φωτίσει τα σκοτεινά τους καταγώνια , λυκάωνες , Λουσεφεριανοί , οφίτες  πόσο μάλλον στην περίπτωση ενος μυστικού κρυμμένου στις αράδες της υποτίθεται " φανταστικής " λογοτεχνίας , τον πιό νόμιμο τρόπο προσυλητισμού σε θεούς και ιδέες που εδρεύουν στα σκοτεινά.

Έτσι και στην περίπτωση της σφραγίδας ή οποία οδηγούσε κατευθείαν στο De Vermis Mysteriis

https://en.m.wikipedia.org/wiki/De_Vermis_Mysteriis


Αρχίζοντας την έρευνα για την σφραγίδα λες και άνοιξαν οι κρουνοί της κακοτυχίας , έπεσαν στο κεφάλι μας  απερίγραπτα δεινά.

Τίς τελευταίες ημέρες επικρατούσε ένας έντονος αναβρασμός στο παλάτι του Μονακό , εξαιτίας του σκανδάλου της υπόθεσης Rybolovlev.

Ένα ήταν σίγουρο , ότι θα γινόταν της τρελής , κλείνοντας τα μάτια φαντάστικα όλες τις πιθανές σκηνές καυγάδων και τρέλας και σκέφτηκα ότι αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να τους κατηγορήσει αυτός δεν ειμουν εγώ.

Καθισμένος στο βελούδινο κάθισμα σκεφτόμουν όλα όσα είχαν συμβεί το τελευταίο μόλις διάστημα , και ειδικά την δική μου θέση μπροστά στα γεγονότα , ή τράπουλα δείχνη μπαστούνια δηλαδή προβλήματα αλλά ο άσος σπαθί στο τέλος σώζει την κατάσταση.

Μελέτησα τα μοιρόκλειδα , σε μέρα πέμτη που γέμιζε το φεγγάρι χάραξα σε ξύλο κομμένο απο τιμόνι τους μαγικούς χαρακτήρες και κράτησα ως κόρη οφθαλμού αυτό το φυλαχτό... Πήρα απο ντόπιο ψαρά με καλή ψαριά δίχτυ και βαρίδια και οταν ή σελήνη εγινε 13 ημερών χάραξα στο μολύβι τα  τυχερά λόγια , μέχρι και πίτα της κλειδωνούς καθισα και έφτιαξα με τα χέρια μου  για να ξορκίσω το ανάποδο χρόνο

Όλη η ζωή μου βρισκόταν σε ενα μεταβατικό στάδιο .

Έχοντας χρηματίσει ως ο προσωπικός μελλοντολόγος , " ο μάγος " και σύμβουλος του παλατιού ίσως κατέληγα τώρα ο αποδιοπομπαίος τράγος εξ' αιτίας ατασθαλιών που σε τελευταία ανάλυση δεν αφορούσαν κανέναν άλλο εκτός απο εμένα και   "αυτόν".

Ίσως τελικα τελικά πραγματικά ήταν λάθος εξ' αρχής η ιδέα του να γίνω ο επιβεβλημένος δια της πλάγιας οδού " σύμβουλος "  ειδικά όταν όλοι γνώριζαν οτι οι υπηρεσίες μου ήταν κυρίως μαγικές,  ασχέτως αν κανένας δεν τολμούσε να μας επικρίνει δημόσια για αυτό , παρόλα αυτά , δεν μπορούσα να μην σκεφτώ τι συνέπειες μπορούσε να έχει αυτό το γεγονός για εμένα .

Αλλά εγώ είμουν που τους άνοιξα τις πόρτες , εγώ ξόρκισα τις κακοτοπιές , χάρην σε εμένα είναι εκεί που είναι ....

Η επίσκεψη στο Βατικανό ήταν το μόνο ευχάριστο συμβάν , έλαβα επίσημα Brevet και διπλώματα ώς αναγνώριση της προσφοράς στον συνάνθρωπο , πίστεως και θαυμαστών ικανοτήτων.

Ούτε αγοραστά διπλώματα ούτε ψεύτικα  2 παπικά εξατομικευμένα πιστοποιητικά / τιμητικές διακρίσεις.

2 πιστοποιητικά τιμής, δηλαδή αναγνώριση προσφοράς / επίτευξης ή πνευματικής δυνάμεως.

1. Ένα ντόμινο ντότρο Pio Papa XI conditum anno jubilari humanae, II gradus.


2. Equitem ordinis Sancti Gregorii Magni e classse civili eligimus, αριθ. 23821, Ρώμη,
Διαταγή του Αγίου Γρηγορίου του μεγάλου, που δόθηκε σε εκείνους που πέτυχαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα  με την δύναμη της πίστης , για την εκκλησία ή την  κοινωνία.

Τιμητικό δίπλωμα του τάγματος του  Αγίου Γρηγορίου του μεγάλου υπογράφει σε κάρτα Pacelli αργότερα ο Πάπας Πίος ΧΙΙ, περγαμηνή .


° Brevet ( δίπλωμα αναγνώρισης δυνάμεων , προσφοράς έργου ή ευρεσιτεχνίας για το κοινό καλό )  του Τάγματος του Αγίου Γρηγορίου του μεγάλου υπογράφεται από κάρτα Casaroli, περγαμηνή .


• Ευαγγέλου Αδαμάκη
 ( Evans Adamakis medium).
Τιμητικό δίπλωμα του ιππικού Τάγματος του Παναγίου Τάφου Ιεροσολύμων υπεγράφη από κάρτα Canali, περγαμηνή.


Η επίσκεψη στο Βατικανό ήταν αξιόλογη , αλλά η επιστροφή καταστροφή.

Όλη μου η ζωή βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο , όπως προείπα και ένιωσα προς στιγμήν να αμφιβάλλω αν πράγματι θα μπορούσαμε να τα αντέξουμε όλα αυτά.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης του Μονακό, ενώ ο Ριμπολόβλεφ εγκατέλειψε το πριγκιπάτο.....

Στον δρόμο είχα νιώσει σαν να με εγκατέλειψε και το τελευταίο ίχνος κουράγιο  και αναγκαστικά πίεσα τον εαυτό μου να μην τα παρατήσω όλα τώρα.

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ !

Έχεις iPhone ?
" Νάι έχω "
" Πέταξε το ....η Apple έχει πουληθεί στην NSA , ( National Security Agency)  την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ .
Τα τελευταία χρόνια η οργάνωση έχει υπερβεί κατά πολύ τις δικαιοδοσίες της.

Μέσω των iPhone παρακολουθούνται εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ηλεκτρονικά μηνύματα καθημερινά.

Σήμερα η NSA παρακολουθεί τίς συνδιαλέξεις όχι μόνο τρομοκρατών και πιθανών παραβατικών στοιχείων των κανόνων ασφαλείας ,  συμπεριέλαβε σημαντικούς ηγέτες , ανθρώπους της εξουσίας , και εκατομμύρια , δισεκατομμύρια ,τρισεκατομμύρια συνδιαλέξεις , αλληλογραφίες και δραστηριότητες στο διαδίκτυο οι οποίες παρακολουθούνται και αρχειοθετούνται καθώς κάθε μέρα που περνάει καθώς η NSA προωθεί τις θέσεις της και χώνεται ολοένα και περισσότερο στην ιδιωτική ζωή όλων μας κάνοντας επίκαιρο το 1984 του Όργουελ.

" Τι συμβαίνει ?"
"Μη σε απασχολεί τώρα αυτό , είναι δικό μας θέμα...
Έβγαλε δύο αεροπορικά εισιτήρια από την τσέπη του , μία κράτηση ξενοδοχείου και έναν χοντρό Πάκο παλιά χρησιμοποιημένα δολάρια Αμερικής.
"Σιωπή " διέταξε
Πριν προλάβω να μιλήσω .

" Η κατάσταση επείγει να φύγεις όσο ακόμα είσαι ζωντανός .
Πετάς στις 7.15 μμ απόψε για Gstaad έχω κανονίσει τα πάντα,  θα σε μεταφέρουν κατευθείαν σε ενα ξενοδοχείο πολυτελείας , εκεί θα μείνεις σε μια σουίτα στο τελευταίο όροφο στο όνομα Adamski και θα μείνεις εκεί τρείς μήνες....Για αρχή...
Καταλάβες? "

" Ναι αλλά "
" Δεν υπάρχουν αλλά .
Άκουσε με : καθ'ολη την διάρκεια της διαμονής σου εκεί δεν θα χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα με το κανονικό όνομα σου , ούτε την " black " απεριόριστου ορίου που σου έχω χαρίσει .

Oυτε θα κάνεις χρήση του επαγγελματικού σου τηλεφώνου που σου έδωσα.

Εσύ θέλω απο εδώ και πέρα να έχεις μαζί σου αυτό το android τηλέφωνο που αγόρασα για εσένα ...
Ενα Blackphone κρυπτογραφημένο.

Απο το Google play σου κατέβασα ενα Head-phoneapp και ενα Threemansapplication για μηνύματα.
Πρέπει να μπορούμε να επικοινωνούμε με ασφάλεια.

Το τηλέφωνο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Η υπόλοιπη επικοινωνία μάς θα γίνεται μέσω μιας ειδικής σύνδεσης στον υπολογιστή σου .

Γιαυτό θέλω εσύ να μπείς στο www.pgpi.org και να κατεβάσεις ενα πρόγραμμα κρυπτογράφησης για τα e -mail σου , οι αλληλογραφία μας θα είναι κρυπτογραφημένη.

Παρατήρησα πώς όλη αυτήν την ώρα ο με κοιτούσε με ένταση που καθρεφτίζονταν στα μάτια του προερχόμενη απο ενα ανείπωτο τσουνάμι μέσα του.

Θεώρησα καλό να του ανταποδώσο με τρυφερότητα και χαμόγελο την ματιά .
Εκείνος όμως επέμεινε να με κοιτάζει σκληρά , σιωπηρά και εστιασμένα μέχρι που το πρόσωπο μπροστά μου πάγωσε και  λίγο απείχε απο άψυχη ανέκφραστη μάσκα.

Χαμογέλασα ξανά χωρίς να το θέλω με ενα συγκαταβατικός χαμόγελο γιατί ξαφνικά κατάλαβα την όλη κατάσταση.

 ★ ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ★


                     Πολύ πρίν έρθουμε στο σήμερα που έχοντας νοικιάσει ενα μεγάλο χώρο 160 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στην Ομόνοια  επι της οδού Νικηταρά και Θεμιστοκλέους ( άσχετα αν ή ιδιοκτήτρια του κάποια κύρια Νέλη - Φανή Βασιλείου το δηλώνει στην ΔΕΗ για 80 τ.μ ) ένα παλιό ερείπιον με όμορφα αλλά φθαρμένα ξύλινα πατώματα και τοίχους απο τους οποίους ξερνάει το χρώμα η υπερβολική υγρασία και οι σοβάδες πέφτουν κομμάτια ολόκληρα .

Σπίτι στο οποίο σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια πέρασε τα παιδικά του χρόνια  ο ίδιος ο Καίσαρης , και το οποίο εγώ με πολύ κόπο , και έξοδα , προσπαθώ να το επαναφέρω στην πρότερη του κατάσταση , ούτος ώστε να στεγάζεται  σε αυτο το γραφείο μελλοντολογίας Ευάγγελος Αδαμάκης

Για περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε τον σύνδεσμο :
https://www.facebook.com/adamakismellontologos.gr/

 Το χειμώνα στο Gstaad, και συγκεκριμένα στο club του ναυτικού όμιλου του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο εκεί που όπως το ήλπιζα βρισκόταν και ο άνθρωπος που χρειαζόμουν εκείνη την περίοδο...

Ο Ηλίας Ψινάκης συνοδευόμενος απο τον τότε αγαπημένο του , και φίλο μου απο τον πρώην εραστή μου Mohammed Al thani  τον πάμπλουτο σεΐχη Φαχάντ.

Ο Φαχαντ ως μέλος μιας εκ των πλουσιότερων βασισιλικών οικογενειών της υφηλίου.

Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Ντουμπάϊ και Ελβετίας ενώ τα καλοκαίρια λατρεύει την Ελλάδα και την Μύκονο.

Τον ήλιο , την θάλασσα , και τα αργασμένα κορμιά των παλικαριών που έχει φάει η αλμυρά και το αλάτι.

Ο πρίγκιπας σεϊχης Φαχάντ ένα από τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και περιζήτητος εργένης.

Εικόνα στο Γκσταάντ της Ελβετίας με τον Ηλία Ψινάκι ταχτικό θαμώνα στο υπερπολυτελές χειμερινό θέατρο.

Ο Ηλίας ναι μεν ασχολείται πλέον με την πολιτική αλλά παραμένει πάντα μάναντζερ  με ειδικότητα σε ρώσους και άραβες πελάτες που ζητούν νεαρά άτομα για την διασκέδαση τους.

 Έτσι δεν είναι περίεργο που έπεισε τον Φάχσντ να δωρίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο Marathon Foundation στον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο Ηλίας.

Γιατί αν κάτι που πουλάει στην Ελλάδα πέρα απο τις ταβέρνες και τα κωλόμπαρα , αυτό είναι το φιλανθρωπικό έργο , οι δωρεές και φυσικά οι φοροαπαλλαγή των ιδρυμάτων αυτών !

{.....} τα πράγματα όμως έμελλε να εμπλακούν περισσότερο όπως θα αναλύσω στο βιογραφικό μου μυθιστόρημα του οποίου το θέμα επικεντρώνεται στην Αντρική πορνεία και τους βιτσιόζους πάμπλουτους πελάτες που κρατώντας το μέλλον των υπόλοιπων ανθρώπων χειραγωγούνται απο αυτούς που τους ελέγχουν μέσω των παθών τούς....

Κλείνει η παρένθεση και ξαναγυρνάμε στον  Φεβρουάριο του 2015 ,  Αυτός και εγώ βρισκόμαστε στο Gstaad .

«Το χαβιάρι ξεχειλίζει πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, καθαρό σαν κρύσταλλο. Στις 12 Φεβρουαρίου 2015, στο Gstaad, περίπου 12 άτομα περιστοιχίζουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον  Fawaz Gruosi κοσμηματοπώλη  ειδικό στα πολύ μεγάλα διαμάντια.

Ανάμεσά τους ο ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, μαζί με την απαραίτητη δικηγόρο του, την αναπόφευκτη Tetiana Bersheda την επονομαζόμενη και «τσαρίνα».

 Ωστόσο δύο καλεσμένοι διακρίνονται ανάμεσά τους: ο διοικητής της τράπεζας  HSBC του Μονακό και ο  Philippe Narmino, ο υπουργός Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου.

Η παρουσία τους δεν είναι τυχαία. Ολο το βράδυ, ο ολιγάρχης, η τσαρίνα, ο τραπεζίτης και ο υπουργός συζητούν απομονωμένοι σε μια γωνία.

Αυτή η συνάντηση είναι το σημείο έναρξης μιας τεράστιας περιπέτειας η οποία αναστάτωσε το Μονακό.

Στο Μονακό, ο Ριμπολόβλεφ επένδυσε σε εμπορικές εταιρείες, έγινε μέλος του Yacht Club και έδεσε στο λιμάνι το γιοτ του «My Anna» (85 εκατ. ευρώ).

Υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρος απέναντι στην πριγκιπική οικογένεια του Μονακό και το διατυμπάνισε στα ΜΜΕ… Αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να πάρει το πολύτιμο διαβατήριο του Μονακό, το οποίο κυνηγούσε από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί -έμεινε με την κάρτα διαμονής.

Πώς απέκτησε την αμύθητη περιουσία !

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι το παρελθόν του Dmitry Yevgenyevich Rybolovlev δεν τον ευνοεί.

Η περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη προέρχεται από την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Μετά τις σπουδές ιατρικής και ένα πτυχίο καρδιολογίας, στράφηκε στις πιο επικερδείς δραστηριότητες των επιχειρήσεων.

Το 1992, με κεφάλαια που η προέλευσή τους παραμένει σκοτεινή, αρχίζει να επενδύει με φρενήρεις ρυθμούς στην εταιρεία Uralkali, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπάσματος παγκοσμίως.

 Αγοράζει επίσης, σε χαμηλή τιμή, πακέτα μετοχών που κατείχαν οι εργαζόμενοι τη στιγμή της ιδιωτικοποίησης.

Αυτή η επίθεση φέρνει αποτελέσματα και 4 χρόνια αργότερα βρίσκεται να κατέχει το 66% των μετοχών της Uralkali και γίνεται γενικός διευθυντής της.

Ωστόσο, αυτή η απότομη άνοδος έχει και την άλλη όψη της, αφού το 1996 ο νεαρός ολιγάρχης συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Evgeni Panteleymonov, του διευθυντή της εταιρείας Neftechimik, της οποίας ο Ριμπολόβλεφ κατείχε το 40%.

Ο ολιγάρχης φυλακίζεται για 11 μήνες και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη τον αθωώνει.

Αλλά επειδή πέρασε ξυστά από τη σφαίρα, ο Ριμπολόβλεφ αποφασίζει να προετοιμάσει την οπισθοφυλακή του.

Ηδη στέλνει στη Δύση τη γυναίκα του Ελένα και την κόρη του Εκατερίνα, ενώ ο ίδιος διαμένει προσωρινά στο Pern.

Αλλά στις αρχές του 1990 η πόλη όπου γεννήθηκε, Berezniki, εκεί που βρίσκεται και η έδρα της Uralkali, πέφτει θύμα της εταιρείας του.

Τα ορυχεία καταρρέουν, η σιδηροδρομική γραμμή μπλοκάρει, ρωγμές εμφανίζονται στα σπίτια και 2.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την πόλη.

Ο σταθμός εξαφανίζεται μέσα σε μια μεγάλη τρύπα.

 Οι υποδομές σε νερό, ηλεκτρικό κ.λπ. καθώς και 31 κτίρια καταστρέφονται. Ηταν η μεγαλύτερη καταστροφή στη Ρωσία από την εποχή του Τσέρνομπιλ.

Ο Ριμπολόβλεφ εγκατέλειψε γρήγορα τη χώρα.

Είχε ήδη προβλέψει και εγκαταστήσει τα κεντρικά γραφεία του στην Ελβετία.

Γρήγορα η περιουσία του περνάει από τα 3,8 δισ. ρούβλια το 2006 στα 30 δισ. ρούβλια το 2008.

Τον Οκτώβριο του 2007 ο Ριμπολόβλεφ βάζει την Uralkali στο χρηματιστήριο του Λονδίνου: στην τσέπη του μπαίνει 1 δισ. δολάρια και μπαίνει στη λίστα Forbes με τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο.

Αλλά η εταιρεία του αρνείται να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση της πόλης Berezniki, με το επιχείρημα ότι ήταν μια φυσική και απρόβλεπτη καταστροφή.

 Και ενώ ο Ριμπολόβλεφ αρνείται να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης όπου γεννήθηκε, αγοράζει την ίδια ώρα το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στο Miami Beach, για 95 εκατομμύρια δολάρια.

★ Ο Σκορπιός, η Κύπρος, το Μονακό ★

Αλλά η Δύση απογοήτευσε τον Ριμπολόβλεφ.

Το εξέφρασε με βίαιο τρόπο σε ένα δείπνο στη Γενεύη: «Η Ελβετία δεν είναι μια πραγματικά καπιταλιστική χώρα.

Η αστυνομία και η Δικαιοσύνη δεν βρίσκονται στην υπηρεσία των τραπεζών και του χρήματος.

Υπάρχουν ακόμη και σοσιαλιστές στην κυβέρνηση!

Υπάρχουν μόνο τρία μέρη στα οποία μπορώ να κάνω ό,τι θέλω: Ο Σκορπιός, η Κύπρος και το Μονακό».

https://www.businessinsider.com.au/dmitry-rybolovlev-bank-of-cyprus-2013-3

Πιστεύει ότι ο κόσμος μικραίνει δίπλα του.

 Υποπτεύεται τη Ρωσία ότι θέλει να τον φυλακίσει, παρά τις γενναιόδωρες χορηγίες που κάνει στην ορθόδοξη Εκκλησία.

 Οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν τη βίζα για να νοσηλευτεί από όγκο στον προστάτη και αναγκάστηκε να φέρει Αμερικανούς χειρουργούς για να εγχειριστεί στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, η Ελένα απελπισμένη από τις απιστίες του ζητάει διαζύγιο.
 Επτά εκατομμύρια δολάρια!
 Ηταν ένα από τα ακριβότερα διαζύγια στην ιστορία.

Τελικά, υπό την απειλή να τα χάσει όλα, αναγκάζεται από τον Πούτιν να παραχωρήσει το 53% των μετοχών της Uralkaki.

 Πουλάει επίσης τις μετοχές του σε άλλους ομίλους ορυχείων και βάζει στην τσέπη 6,5 δισ. δολάρια το 2010.

★ Το πολύκροτο διαζύγιο ★

Οπως όλοι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι, έτσι και ο «Ρίμπο» έχει μια και μόνη έμμονη ιδέα: να διαφυλάξει τα χρήματά του, τα οποία βρίσκονται σε γαλαξία φορολογικών παραδείσων.

 Χάρη σε ένα κυπριακό διαβατήριο, γίνεται πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ωστόσο δεν είναι αρκετό για να τον προφυλάξει από την οργή της συζύγου του.

Τον Μάιο του 2014, η Ελένα πετυχαίνει από ένα ελβετικό δικαστήριο μια απόφαση και του παίρνει 3,2 δισ. δολάρια.

 Η Ελένα είχε προηγουμένως γράψει στον δικαστή «αν μου συμβεί τίποτα κατά τη διάρκεια της δίκης, να θέσετε τον σύζυγό μου Ντμίτρι πρώτο στη λίστα των υπόπτων».Η Ελένα είχε λόγους να υποπτεύεται τον άντρα της άλλωστε τα γούστα του περιέχουν αρκετά μεγάλη δόση σαδισμού.

 Ο «Ρίμπο» είχε προσπαθήσει να τη βάλει στην φυλακή στην Κύπρο κατηγορώντας την ότι έκλεψε ένα δαχτυλίδι… που ο ίδιος της είχε χαρίσει. Ευτυχώς εκείνη είχε κρατήσει την απόδειξη.

Οταν κατηγορείται γι’ αυτή την άθλια συμπεριφορά, ο Ριμπολόβλεφ απαντά με κυνικό τρόπο: «Αν είχε μπει μερικές εβδομάδες φυλακή… βγαίνοντας θα είχε υπογράψει ό,τι χαρτί ήθελα!».

 Το ζευγάρι έκανε τελικά μια μυστική συμφωνία.

★ Ο Εθισμός με τα έργα τέχνης ★

Ωστόσο, ο ολιγάρχης που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει μυστικές τις επιχειρήσεις του, αρέσκεται να επιδεικνύει τις πανάκριβες αγορές του και έχει μια παράξενη μανία να σπάει τα ρεκόρ.

Πάντα πιο ψηλά, τα πιο ωραία πράγματα και κυρίως τα πιο ακριβά.

 Σε σημείο που βάζει συχνά μια τιμή πιο υψηλή από αυτή που περιμένει ο πωλητής.

Αυτή η απληστία συνοψίζεται από μια λέξη που χρησιμοποίησε ο Ελβετός πωλητής έργων τέχνης Yves Bouvier:  << Εθισμός. >>.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο Ελβετός παρουσιάζεται μπροστά στο κτίριο Belle Epoque του Μονακό δεν ξέρει τι τον περιμένει.

Ο πελάτης του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ του έδωσε ραντεβού στο σπίτι του και ο έμπορος νομίζει ότι θέλει να του μιλήσει για τον πίνακα Rothko, ένα αριστούργημα του αμερικανού ζωγράφου που αγόρασε έναντι 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Ρίμπο του χρωστάει 60 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φυσικά ως γνήσιο τέκνον της ματεριαλιστικής πλουτοκρατίας δεν σκοπεύει να πληρώσει .

Περιμένοντας να πληρωθεί, ο πίνακας παραμένει στην αποθήκη του λιμανιού της Σιγκαπούρης.
Επί δέκα χρόνια, ο Bouvier πούλησε 37 πίνακες στον Ριμπολόβλεφ.

Ο ολιγάρχης του είχε αποκαλύψει ότι θέλει να αποκτήσει «την ωραιότερη συλλογή στον κόσμο».
Αλλά δεν σχολίαζε το κόστος.

Αυτός ο εθισμός είχε στοιχίσει τον Ρίμπο 2 δις δολάρια, αλλά ζητάει κι άλλους πίνακες.Ο Bouvier πιστεύει ότι ο πελάτης του δεν είχε ρευστό εκείνη την περίοδο και του προτείνει να του αγοράσει έναν πίνακα του Modigliani, για 60 εκατομμύρια ευρώ.

Και ενώ γίνεται αυτή η συζήτηση, ξαφνικά εννέα αστυνομικοί του Μονακό μπαίνουν στο σπίτι, περικυκλώνουν τον Bouvier και τον μεταφέρουν στο τμήμα.

 Σοκαρισμένος ο έμπορος τέχνης μαθαίνει ότι ο ολιγάρχης είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του για «απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Ο Bouvier κρατείται στο τμήμα επί τρεις ημέρες και ελευθερώνεται όταν πληρώνει εγγύηση 10 εκατομμύρια ευρώ.Για ποιο πράγμα τον κατηγορεί ο δισεκατομμυριούχος: Οτι αγόρασε για τον εαυτό του φθηνότερα τους πίνακες και τους πούλησε σε εκείνον στη διπλάσια τιμή.

Όταν ο ίδιος ο Ρίμπο απο μόνος του προσέφερε περισσότερα της τιμής του έργου μετά βασισμένος σε διάφορες εκτιμήσεις ειδικών τον κατηγορεί ότι του έφαγε 800 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μια εμπορική διαφωνία όπως δεκάδες άλλες που θα έπρεπε να εκδικαστεί στα ελβετικά δικαστήρια.

Γιατί ο Ριμπολόβλεφ κατέθεσε μήνυση στο Μονακό, αφού καμία πώληση δεν έγινε εκεί;» διερωτάται ο Bouvier.

Η απάντηση θα δοθεί αρκετά αργότερα και ξετυλίγεται σαν μια συνωμοσία.

Το κλειδί της υπόθεσης, αλλά και το παρελκόμενο θύμα αυτής της σύγκρουσης είναι μια Ελβετίδα βουλγαρικής καταγωγής, η οποία διαμένει στο Πριγκιπάτο όπου κατέχει τρεις εταιρείες ακινήτων.Η Tania Rappo, 66 ετών είναι μια φίλη του Ρίμπο και η νονά μιας από τις κόρες του.

 Νομίζει ότι ο ουρανός της πέφτει στο κεφάλι όταν συλλαμβάνεται, στις 25 Φεβρουαρίου 2015, στην κατοικία της στο Μονακό.

 Την κατηγορούν ότι συνήργησε με τον Yves Bouvier για να του ξεπλύνει τα χρήματα των συναλλαγών του.

Η Τάνια κρατείται στο τμήμα επί 4 ημέρες.
Εξηγεί ότι πράγματι έπαιρνε ποσοστά από τον Bouvier , περίπου 6%, ως μεσολαβήτρια, και ότι επρόκειτο για εντελώς νόμιμη μέθοδο.

Είχε πληρωθεί με τραπεζικό έμβασμα το οποίο κατέθεσε στην τράπεζα HSBC με όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν όλες τις πληρωμές.

Μετά από πολυήμερες ανακρίσεις, η τράπεζα αναγνωρίζει ότι είχε κάνει κάποιο λάθος.Η Τάνια Ράπο αντιλαμβάνεται ότι είναι θύμα συνωμοσίας όταν οι αστυνομικοί της δείχνουν μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία που είχε με τον Ρίμπο και την δικηγόρο του Tetiana Bersheda, στη διάρκεια ενός δείπνου, δύο ημέρες νωρίτερα

 Θυμόταν ότι προσπαθούσαν να την κάνουν να πιει περισσότερο, χωρίς να γνωρίζει ότι η δικηγόρος κατέγραφε την συζήτησή τους στο κινητό της.

 Εις απάντηση καταθέτει μήνυση εναντίον τους για προσβολή της ιδιωτικής ζωής

Αυτή η μήνυση θα αποκαλύψει μια συνωμοσία που έφτανε ως τις υψηλές σφαίρες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Μονακό.

Ο ανακριτής που αναλαμβάνει την ανάκριση μετά την μήνυση της Tania Rappo εναντίον του Ρίμπο, της δικηγόρου Bersheda και της HSBC είναι ο Edouard Levrault.

 Πιστεύει ότι όλη αυτή η υπόθεση με παράνομες καταγραφές συνομιλιών, πλαστά χαρτιά και συλλήψεις είναι στημμένη

Ζητάει καταρχήν από την δικηγόρο Bersheda να του δώσει το κινητό της για να εξακριβώσει ότι αντιστοιχεί με το τηλέφωνο στο οποίο είχε καταγράψει τις συνομιλίες.

Του το δίνει, πιστεύοντας ότι έχει σβήσει από τη μνήμη όλα τα στοιχεία.

Η δικηγόρος του Ρίμπο, ονομαζόμενη και «Τσαρίνα»:
Ωστόσο ο ανακριτής ζητάει να ψάξουν το κινητό συνολικά.
Τότε αποκαλύπτονται τα SMS που είχε σβήσει επιφανειακά.

Αποδεικνύεται ότι η δικηγόρος διατηρούσε επαφές, για λογαριασμό του Ρίμπο, με δικαστές, αστυνομικούς καθώς και με τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης του Μονακό, Philippe Narmino.

Το δικαστήριο ζητάει να καταστραφούν οι 30 σελίδες που περιείχαν τα SMS, αλλά το αίτημα απορρίπτεται.

 Ο ανακριτής, αντίθετα, ζητάει μια έρευνα πιο προχωρημένη στο smartphone της δικηγόρου το οποίο όπως πιστεύει περιέχει κι άλλες αποκαλύψεις.

Ολες οι πληροφορίες από το κινητό της δικηγόρου καταγράφονται σε ένα DVD.

 «Για δύο μήνες ένα απλό DVD κάνει το βασίλειο του Μονακό να τρέμει.

Πρόκειται για το Monacogate, ένα σκάνδαλο που εμπλέκει τις υψηλότερες σφαίρες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης σε διαφθορά», έγραψε και η Le Monde.

Monacogate: Απελύθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο γενικός εισαγγελέας

Και τότε η καταιγίδα ξέσπασε: τον Σεπτέμβριο του 2017, ο υπουργός Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Philippe Narmino, και ο γενικός εισαγγελέας  Jean-Pierre Dreno απολύθηκαν από τον πρίγκηπα Αλβέρτο μετά τις καταγγελίες ότι στήριξαν τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του νησιού Σκορπιός, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στην δικαστική μάχη εναντίον του εμπόρου έργων τέχνης.

Ο Philippe Narmino συνελήφθη και αντικαταστάθηκε, ενώ ο γενικός εισαγγελέας εστάλη πίσω στη Γαλλία, στην έδρα του.

Αυτή η απόφαση ελήφθη γιατί οι δύο λειτουργοί κατηγορήθηκαν ότι είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την δικηγόρο του Ριμπολόβλεφ Tetiana Bersheda.

Αντάλλασσαν ύποπτα μηνύματα SMS, με στόχο να πάρουν θετικές αποφάσεις στην υπόθεση Ριμπολόβλεφ εναντίον του εμπόρου τέχνης.

«Ξαφνικά ο Αλβέρτος 2ος ξύπνησε», γράφει και η Liberation, η οποία παρακολουθεί ανελλιπώς την υπόθεση Ριμπολόβλεφ και δεν συμπαθεί τον ρώσο ολιγάρχη.

«Καμία ατασθαλία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε ο Αλβέρτος στο Monaco-Matin.

Πήρε τον θρόνο του πρίγκιπα το 2005, διαδεχόμενος τον πατέρα του Ρενιέ, και εμφανιζόταν ως τώρα να αρέσκεται στο στιλ του χαλαρού μονάρχη, να μένει περισσότερο στις ΗΠΑ παρά στο Μονακό, να παραμελεί την φήμη του πριγκιπάτου -φορολογικό και δικαστικό παράδεισο για νομάδες ολιγάρχες.

Ξύπνησε όμως απότομα: έδιωξε και τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου», γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει:
«Ολη η δικαστική ιεραρχία αποκεφαλίστηκε μετά την άθλια διαχείριση της υπόθεσης Ριμπολόβλεφ. Αυτός ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, αφεντικό και μαικήνας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό, νόμισε ότι μπορεί να επιτρέψει τα πάντα στον εαυτό του.

Μετά την μήνυση του Ρώσου, στις αρχές του 2015, εναντίον του εμπόρου τέχνης Yves Bouvier, με το επιχείρημα ότι του πούλησε έργα τέχνης για 2 δις δολάρια ενώ τα είχε αγοράσει μόνο 1 δις, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Μονακό ετέθησαν στην υπηρεσία του Ριμπολόβλεφ.

 Αυτό αποδεικνύουν τα SMS που αντάλλασσαν η δικηγόρος του Tetiana Bersheda με αστυνομικούς και δικαστές του Μονακό, οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση.

 Εστελναν φιλιά ο ένας στον άλλο, μιλούσαν στον ενικό, απηύθυναν προσκλήσεις για σκι ή για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

★ Λιμάνια και αφορολόγητα ★

Ο έμπορος τέχνης Yves Bouvier, γράφει το Paris Match, πιστεύει ότι η συνωμοσία συνίστατο να τον τραβήξουν στο Μονακό για να τον συλλάβουν με τη βοήθεια του γενικού εισαγγελέα και του βοηθού του (οι οποίοι αντάλλασσαν SMS με την δικηγόρο).

Στη συνωμοσία ήταν και η τράπεζα HSBC η οποία ψευδώς κατέθεσε ότι η Tania Rappo είχε πλαστά εμβάσματα.

 «Η τεχνική του Ριμπολόβλεφ ήταν απλή: βάζω τον Bouvier στο γκουλάγκ, τον βγάζω μετά από τρεις μήνες και έτσι παίρνω πίσω το 30% των χρημάτων», πιστεύει ο έμπορος τέχνης.

«Δεν νομίζω ότι πίστευε ποτέ ότι έγινε απάτη.
Είχε δεχτεί την τιμή που του ζητούσα για τους πίνακες.

 Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν τα λιμάνια, αυτές οι ζώνες όπου φτάνουν και στοκάρονται τα αφορολόγητα.

Εγώ είμαι ιδιοκτήτης ενός τμήματος στη Γενεύη, δημιούργησα ένα τμήμα στο Λουξεμβούργο και στη Σιγκαπούρη, όπου μένω.

 Αυτό το κομμάτι του λιμανιού της Σιγκαπούρης τον ενδιέφερε, γι’αυτό έκανε όσα έκανε εναντίον μου», δηλώνει ο Bouvier.

Adamakis Evan's medium ~``•

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου