Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018


Μέ πήρε προχθές μιά κυρία μιάς κάποιας ηλικίας , επαγγελματίας χαρτορίχτρα απο την Πάτρα φιλικά προσκείμενη προς τον πρόσφατα  αποφυλακισμένο μετά την εκδίκαση της υποθέσεως του ως απατεώνα στην Κύπρο κο Χορταρέα , για να μου πεί ότι ότι με κατηγόρησε ο κος Χορταρέας ως απατεώνα σε πελάτη της .....Τι ειρωνικό!

Αλλά άκουσε από μιά άλλη που ξέρει μια γριά στον Πύργο μάγισσα αληθινή , όχι επαγγελματία ότι εγώ λέει δεν είμαι μελλοντολόγος αλλά μάγος !

Οπότε πήρε να με ρωτήσει αυτό !

" Μελλοντολόγος ή μάγος ? "

Απαντησα:
Είμαι ένας απλός άνθρωπος που έτυχε να βρω δέκα πράγματα περισσότερο και τα έψαξα όσο το δυνατό αντικειμενικά , και όσο μπορώ προσπαθώ να βοηθώ τους άλλους ζημιώνοντας εν τέλει τον εαυτό μου .

Μάγοι σήμερα δεν υπάρχουν !
Άγγελοκρουσμένοι , Νεραϊδοχτυπημένοι, μαστούρια κάθε λογής και φυσικά φαντασιόπληκτοι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν.

Μάγος όταν λέμε ,εννούμε τον γνώστη , τον πανεπιστήμονα , όχι την χαρτορίχτρα , όχι την ξεματιάστρα , όχι τον σατανιστή , όχι τον κάθε επαγγελματία μελλοντολόγο.

Μάγος ήταν για παράδειγμα ο Raimondo di Sangro, Prince of Sansevero  .

Ο Ραïμόντο Ντι Σάνγκρο Σανσεβέρο, ήταν μια από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες του 18ου αιώνα.

Ζούσε στο παλάτι του Largo San Domenico Maggiore στο υπόγειο του οποίου πραγματοποιούσε τα πειράματά του τα οποία συνδύαζαν μάυρη μαγεία -τέχνη και επιστήμη .


Ήταν Επικεφαλής της Ναπολιτάνικης Στοάς Τεκτονισμού γεγονός που οδήγησε στον αφορισμό του από τον Πάπα Βενέδικτο XIV.

Σύντομα ο Πάπας ανακάλεσε τον αφορισμό γεγονός που προκάλεσε υποψίες για μια σκοτεινή συμμαχία μεταξύ των δύο ανδρών.

Μιλούσε πολλές Ευρωπαικές γλώσσες,Αραβικά και Εβραϊκά και από τους σύγχρονούς του θαυμαζόταν για το πνεύμα του.

Συνδέεται επίσης με τον Κόμη Cagliostro αλχημιστή και σκιερή μορφή της εποχής.

Ο Κόμης όταν συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση είπε οτι μυήθηκε στο χώρο της Αλχημείας από έναν Πρίγκιπα της Νάπολης γεγονός που δεν απασχόλησε την Ιερά Εξέταση αλλά σημειώθηκε στα πρακτικά που σώζονται μέχρι σήμερα στο Βατικανό.

Σύμφωνα δε με τον θρύλο, ο «Πρίγκιπας τού Σανσεβέρο» ο οποίος «στην εποχή του θεωρήθηκε ένας σκοτεινός μάγος που προκαλούσε τρόμο στις λαϊκές μάζες, αναζητούσε είτε ‘‘εθελοντές” είτε έβρισκε σώματα πολύ πρόσφατα πεθαμένων ανθρώπων και ασκούσε πάνω τους την τέχνη του!»

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι κατά την κατασκευή των αγαλμάτων του μασονικού παρεκκλησίου του Σανσέβερο, εφαρμόστηκαν μέθοδοι που δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε και να εξηγήσουμε σήμερα.

Ωστόσο, εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, μήπως υπάρχουν τρόποι επέμβασης στην ύλη, που διαφεύγουν (ή αποσιωπώνται) από τη σημερινή κατεστημένη επιστήμη…

Όταν ο νους συνέλθει από το πρώτο σοκ, καθώς αντικρίζει αυτά τα απίστευτα «αγάλματα», έχει δύο επιλογές: Να απωθήσει, ή να ερμηνεύσει όπως-όπως αυτό που βλέπει, προστατεύοντας από την κατάρρευση το σύστημα λογικής του… 

Ή να δεχθεί ότι ο φοβερός Πρίγκηπας του Σανσεβέρο μπορούσε πράγματι να μετατρέπει σε μάρμαρο όποια ύλη ήθελε, όπως ρητά λέει το καταπληκτικό συμβόλαιο που έχει διασωθεί και περιέχει μάλιστα και την αλχημιστική συνταγή που χρησιμοποίησε… 

Στην πρώτη περίπτωση, ο επισκέπτης, αποχωρεί «ασφαλής», αλλά με ένα μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται βαθιά μέσα του.

Στα υπόγεια εργαστήρια του παλατιού του, ο Ραïμόντο Ντι Σάνγκρο Σανσεβέρο στο Largo San Domenico Maggiore, αφοσιώθηκε σε πειράματα σκοτεινά και παράξενα, στα πιο διαφορετικά πεδία των επιστημών και των τεχνών. 

Από τη χημεία και την υδροστατική, ως την τυπογραφία και την μηχανική, πέτυχε καταπληκτικά αποτελέσματα και χαρακτηρίσθηκε «καταπληκτικός» από τους συγχρόνους του.

 Ωστόσο, όλοι φάνηκαν πάντοτε εξαιρετικά απρόθυμοι να αποκαλύψουν τα «μυστικά» του και τις λεπτομέρειες για τις εφευρέσεις του.

Ο πρίγκιπας μιλούσε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως επίσης αραβικά και εβραϊκά. 

Κινήθηκε σε υψηλότερους κοινωνικούς κύκλους. 

Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Leonardo da Vinci: του εφευρέτη, επιστήμονα και ζωγράφου, που ενδιαφέρθηκε για το ανθρώπινο σώμα, αλλά επίσης και για την αλχημεία, αν και δεν έγινε ποτέ σαφές κατά πόσον αυτός άσκησε την συγκεκριμένη τέχνη.

 Στους επιστημονικούς κύκλους, ο Ραïμόντο Ντι Σάνγκρο Σανσεβέρο είναι γνωστός ως εφευρέτης: όντας ακόμη φοιτητής, εντυπωσίασε τους δασκάλους του με την κατασκευή ενός πτυσσόμενου μηχανισμού, σώζοντας έτσι μια σημαντική θεατρική παράσταση. 

Όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, είχε κι αυτός πάθος για τις πολεμικές μηχανές.

Φυσικά και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σχετίζεται άμεσα με την μασονία , μια ματιά στην ζωή του γεννά πολλές ερωτήσεις σχετικά με την μετέπειτα πορεία και το έργο του , ερωτήματα που ξεκινούν απο την απλούστερη βαση του πώς ένας αμόρφωτος άνθρωπος μπορεί να αναπαραστήσει στο χαρτί τεχνολογία που δεν κατέχει  την δομή , και την συνοχή των τμημάτων της ?

Και βέβαια κάπου εκεί είναι και ένας Δούκας Ορσίνι , ή Πάπας Ορσίνι να τους κάνει την ζωή δύσκολη !

Παιχνίδια εξουσίας των οποίων μόνο τα απόνερα φτάνουν σήμερα σε εμάς μέσα απο τον Σαίξπηρ και τα έργα του που ίσως δεν είναι έργα του , και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι του οποίου τα έργα ίσως δεν είναι έργα του .....

Και έτσι φτάνουμε στο σήμερα...
Ένα μεσαιωνικό μαγικό αντικείμενο απο την Ισπανία (απο  ιδιωτική συλλογή)  με μακάβρια ιστορία είναι   αυτό το έκθεμα του γραφείου μελλοντολογίας Evan's Adamakis.


Το πιό σπάνιο αντικείμενο της συλλογής μου είναι αυτό το κρανίο των μέσων του 1700 μχ που βρίσκεται κλεισμένο σε γυάλινο τζάμι θαμπωμένο απο το πέρασμα των αιώνων.

Ουσιαστικά πρόκειται γιά μια λειψανοθήκη .

Σύμφωνα με την ιστορία το αντικείμενο αυτό ανείκε σε εναν Ναπολιτάνο πρίγκιπα ο οποίος σύμφωνα με το μαγικό τυπικό αφού ως μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο του , τον δολοφόνησε και αφού έκοψε το κεφάλι του το έκανε δοχείο μέσα στο οποίο τοποθέτησε τις στάχτες του σώματος του νεκρού του οποίου το σώμα αποτέφρωσε σε ειδική τελετή.Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πρίγκιπας του Σανσεβέρο - ο  Ραïμόντο Ντι Σάνγκρο Σανσεβέρο,  μια από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες του 18ου αιώνα.

Ζούσε στο παλάτι του Largo San Domenico Maggiore στο υπόγειο του οποίου πραγματοποιούσε τα πειράματά του τα οποία συνδύαζαν αλχημεία - μαύρη μαγεία και επιστήμη....


Σύμφωνα δε με τον θρύλο, ο «Πρίγκιπας τού Σανσεβέρο» ο οποίος «στην εποχή του θεωρήθηκε ένας σκοτεινός μάγος που προκαλούσε τρόμο στις λαϊκές μάζες, […] αναζητούσε είτε ‘‘εθελοντές” είτε έβρισκε σώματα πολύ πρόσφατα πεθαμένων ανθρώπων και ασκούσε πάνω τους την τέχνη του!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου